paulaner-lager_25-10-2016

Paulaner – Munich lager

Paulaner este deja o bere consacrată și absolut prezentă pe piață dar sortimentul lager nu este vârful de lance al acestei mărci ci mai degrabă, am eu impresia că, este ținută sub preș, poate chiar din motive bine întemeiate.

În ce privește aspectul este o bere lager absolut banală cu o culoare frumoasă aurie fără impurități sau ceva. Spuma este aproape inexistentă, se formează abundent la turnarea berii în pahar dar dispare de zici că e David Copperfield (dacă nu știți cine e ăsta probabil că nu aveți vârsta legală pentru a consuma alcool așa că nu contează),

Bun să recapitulăm: bere celebră, culoare banală iar spumă David. Ok, trecem la miros unde ne întâmpină o placută aromă de malț stătut ceea ce nu este rău dar după miros dăm de gust care este absolut …răcoritor. Poate că aici intervine experiența celor de la Paulaner, întradevăr această bere lager este absolut răcoritoare, cu o aromă de citrice și măr verde ascunse puțin de gustul amar și care ajută mult în combaterea setei pe caniculă.

În schimb are un after-taste dezastruos, imaginați-vă că mușcati cu pofta dintr-o căpiță ca și cum ar fi o vată de zahăr pe băț.

Eu NU RECOMAND această bere. Chiar dacă are un gust puțin mai special acest lucru nu justifică prețul peste medie.

Caracteristici

Marca – Paulaner

Producător – Paulaner

Distribuitor – World of Beer SRL

Ţara de origine –  Germania

Ambalaj – Sticlă 0,5 L

Sursă – donație

Alcool – 4,9 %

Ingrediente – apă, malț din orz, hamei, drojdie de bere

Tip – Lager

Calificative

Prezentare 4

Aspect        6

Miros          5

Gust           6

Notă finală  5,25


Paulaner – Munich lager
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.