leffe-blonda_04-11-2016

Leffe Blondă

Nu cred că este băutor de bere care să nu fi auzit de Leffe. Dacă există atunci sfatul meu este să ramănă la Berea Noroc, nu are sens.

Bun, chiar bună pot să zic, această bere de abație sau mănăstirească, ce datează din 1240 reprezintă cel mai bine prin sortimentul său berea de tip ALE de abație. În special aceste beri se servesc ca aperitiv sau sunt beri de conversație cum zic experții. Nu ați înțeles nimic ? Bun, nici eu. Pe românește nu este o bere din care sa torni în tine o navetă la un grătar pe marginea drumului ci este o bere pe care să o servești înainte sau după masă în loc de vermut sau coniac. Capisci ?

Să trecem la degustare, bine acum chiar mă înjură unii dar stați liniștiți, mi-am făcut singur poftă de niște mici zemoși cu muștar…șterg tastatura de bale și revin.

Să-i dăm drumul ! Nu la grătar pofticioșilor.

Leffe Blondă foarte cunoscută, probabil cea mai cunoscută bere belgiană din segmentul berilor de tip ale are un aspect tipic, culoare auriu pal, spuma chiar este abundentă și cremoasă dar persistă puțin, bine rămâne acolo ceva ca o brumă deasupra dar nu o putem numi spumă. Mirosul puternic de malt, dulce se armonizează perfect cu gustul fructat, dulce și cu arome de vanilie(cuișoarele depre care se pomenește pe etichetă eu nu le-am găsit). Toate aceste arome ascund bine concentrația ridicată de alcool care este specifică berilor de tip ALE. Eu RECOMAND din toată inima această bere dar consumată responsabil undeva la 5 -6°C alături de mâncare grasă poate chiar niște mici zemoși cu muștar…Merge și cu mici dar eu vă recomand o friptură de vită în sos roșu.

Producătorul o recomandă alături de mâncare dulce sau acră, brânză cu mucegai alb, camembert sau carne roșie, adică carne tocată. Nu ? Mici ?

                Caracteristici

Marca – Leffe

Producator –  Br. Abbaye de Leffe

Distribuitor – Bergenbier

Tara de origine – Belgia

Ambalaj –  Sticlă 0,33 L

Sursa – Lidl

Alcool – 6,6%

Ingrediente – apă, malt din orz, MĂLAI, hamei, sirop de zahăr.

Tip – ALE

Temperatura de servire – 6°C

Pahar –  de vin mare sau balon închis

Calificative

Prezentare – 7

Aspect       – 8

Miros         – 9

Gust         – 8

Nota finală – 8


Leffe Blondă
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.