Schonbrunner

Vă spun de la început că nici eu și nici voi ăia care priviți cruciș la poza din articol nu suntem rangă, așa este ea, invers. Nu este o greșeală, așa am grezut și eu iar după ce am verificat tot raftul de la Cora am realizat că pe aceeași etichetă este ceva scris și normal: ”Flasche umdrehen Hefe krafting aufschutteln vorsichtig offnen”. Două ore mi-a luat să scriu asta, după copiere, că dacă era după dictare apărea articolul ăsta în Martie.

Eu încă nu m-am lămurit cu eticheta dar am o bănuială.Ținând cont de cantitatea de alcool peste medie eu cred că dacă abuzezi cumva de această bere ai toate șansele să ajungi într-o poziție ideală ca să citești eticheta, adică invers, cu picioarele în sus. Totuși cât ești treaz te sfătuiește să agiți sticla dar să ai grijă când o deschizi (Traducere pe scurt din textul scris normal sau invers,normal sau..,).

Bine, gata trecem la degustare. Schonbrunner este la fel de greu de băut pe cât este de citit sau scris.  Se vrea a fi o bere weissen – ale dar din păcate doar aparețele duc acolo. Are culoarea specifică de chihlibar și tulbure, mirosul puternic de malț și fructat, spuma abundentă dar nu persistă iar gustul este total altceva. Această bere nu are consistența unei beri weisse chiar dacă anumite proprietăți organoleptice sunt acolo, gustul de cereale puțin acru nu este suficient. Berea nu are acea consistență specifică berilor weissen.

Ca să încheiem, această bere nu este rea la modul general dar judecată ca o bere weissen este oribilă și în concluzie NU RECOMAND.

 

             Caracteristici

Marca – Schonbrunner

Producător –  Lang Brau OHG

Tara de origine – Germania

Ambalaj – Sticlă 0,5 L

Sursa – CORA

Alcool – 5,2 %

Ingrediente – apă, malt de grâu, malț de orz, hamei, drojdie. „fără goange și năzbâtii„ Unde am mai auzit asta ?!

Tip – weissen

Temperatura de servire – 5°C

Pahar – weissen

 

Calificative

Prezentare – 6 pentru eticheta invers

Aspect –  5 culoare frumoasă dar atât

Miros – 7 Miros plăcut, de fructe  și cereale

Gust –  2 Fără consistență, bere slabă.

Nota finala – 5


Schonbrunner
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.