De ce ce păstrăv – shaorma ? Pentru că o să vă prezint o rețetă de pește umplut cu de toate, mă rog aproape de toate sau mai bine zis cu ceva chestii.

Lucru absolut valabil la toate rețetele cu pește prima și prima dată trebuie să procurăm peștele, în cazul nostru păstrăv.

Recomandarea mea este să folosiți păstrăv proaspăt pe care îl găsiți cu succes în magazinele mari sau din când în când la Lidl. Eu am pescuit două bucăți la caserolă din Lidl.

Acum primul lucru pe care îl faceți când ați ajuns acasă cu peștele este să beți o bere poate chiar două.

Bun, luăm peștele iar dacă nu este  eviscerat atunci nasol trebui golit de chestiile inutile și spălat bine dacă este deja curațat atunci rămâne doar partea cu spălatul. După această primă băiță se unge păstrăvul pe toate părțile cu zeamă de lămâie și se lasă așa până pregătim restul ingredientelor.

În continuare ne asigurăm că peștele va sta confortabil în timp ce este gătit așa că tăiem rondele câteva cepe apoi le rumenim puțin în tigaie cu ulei de măsline după care le așezăm în vasul pentru gătit.

Peste ceapă presărăm cu încredere sare și piper.

Mai departe pregătim un fel de sos cu care vom unge apoi peștele. Deci, pentru sos, punem într-o cană sau bol vreo 3-4 linguri de ulei de măsline cu mandarine, da știu, parcă vă aud: ”De unde mama lui Ștefan cel Mare ulei cu mandarine ?”.

Ei bine de aici http://www.oliviersandco.com/olive-oils/flavored-olive-oil/olive-mandarin-oil.html dar nu vă panicați că nu ăsta e secretul pur și simplu am primit acm ceva timp acest ulei și am zis sa-l încerc.

Bun, deci ulei de masline cu mandarine iar dacă nu adăugați puțină zeamă de la o portocală sau mandarină, usturoi granulat jumătate de linguriță, ghimbir un vârf de cuțit, pudră de muștar un sfert de linguriță, sare și piper măcinat.

Luăm acum peștele și-l ștergem cu un șervet de hârtie apoi îl ungem binișor cu sosul descris mai sus, ce rămăne se adaugă peste ceapă.

Păstrăvul astfel bine aromatizat se așează peste ceapă și ne apucăm de umplutură.

Prima dată prăjim puțin în tigaie căte o felie sau două de bacon afumat pentru fiecare pește sau bacon cuburi iar apoi umplem peștii . Eu am folosit de amândouă

 

 

 




Cred că merge foarte bine umplut și cu prosciutto sau jamon.
După ce am umplut peștii cu porc punem pe ei câteva felii de lămâie turnam pe lângă ei bere cât să-i acopere cam pe jumătate.

Acum nu ne mai rămâne decât să acoperim totul cu o folie de aluminiu și să introducem peștii la cuptor unde vor sta liniștiți 30 de minute. Este momentul pentru încă o bere.
După jumătate de oră scoatem folia de aluminiu și mai îndesăm în pești ceva din familia brânzeturilor, eu am folosit caș de oaie puțin sărat, o crenguță de salvie și mai lăsăm păstrăvii la cuptor încă 10-15 minute pentru rumenit și gata.
Eu i-am servit cu paste japoneze din grâu și hrișcă stropite cu sos de soia, ceapa pe care a stat peștele și lămâie.
Păstrăvul nu este un pește gras așa că eu vă recomand pentru acest fel de mâncare o bere ușoară de tip lager.

Pofta buna !

 


Păstrăv șaorma
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.