”Berea Șapte Coline Neagră are o poveste de inspirație germană, în care aroma de cafea, ciocolată neagră amară, scorțișoară și vanilie completează gustul craft Premium. Este povestea unei beri desăvârșite de spuma abundentă, gustul puternic de malț și textura cremoasă.”
Asta zice producătorul, dar să vedem ce descopăr eu.
Păi dacă scrie neagră pe ea nu are cum să fie blondă cu toate că am mai văzut ciori vopsite. Deci avem de băut bere artizanală, neagră și nefiltrată. Asta cu nefiltratul mă face curios. Nu că n-aș ști ce e aia nefiltrat, dar e fix la ”lerul”. Toată lumea știe de el, dar nu l-a văzut niciodată.
Se știe doar că leru-i ler.
Sincer nu prea am ce să apreciez la prezentare. Faptul că au pus codiță la Ș și cinci stele în formă de 7 este fix lucrare de clasa pregătitoare.
În pahar orice e negru arată bine, inclusiv smoala, iar cei sau mai ales cele care s-au gândit la șarpele boa ar fi bine să consulte un nutriționist.
Spuma e abundentă destul de cremoasă și persistă fix cât să faci două fotografii, hai fie trei.
Mirosul este destul de neutru cu un iz ușor de cafea, dar cafea proastă. Scorțișoara și vanilia probabil că sunt la mall. Gustul este aspru, amărui și ușor acru, acreală care se manifestă mai ales după degustare. Nu are sigur o consistență specifică berilor negre pentru că este destul de light cu o carbonatare peste medie, iar partea cu nefiltratul este glumă proastă. Din punctul meu de vedere este o bere lager alcoolizată, neagră și filtrată mai ceva ca spirtul Mona.
Nu este o bere rea, dar sigur nu este artizanală și nici nefiltrată așa că NU RECOMAND. Sunt beri negre faine, iar despre unele am mai scris pe aici.
Prezentare – 3
Aspect – 6
Miros – 2
Gust – 4
Nota finală – 3,75
Marca – Transmixt – Iași
Producător – Berăria Șapte Coline
Tara de origine – România
Ambalaj – 0,5 L Sticlă
Alcool – 6,5 %
E.P. – 16 °P
Ingrediente – apă, malț din orz, hamei, drojdie
Tip – Artizanală, nefiltrată și neagră
Temperatura de servire – 5°C
Pahar – pentru a favoriza spuma recomand un pahar fără deschidere largă, dar nu ajută mult.