Alfa – Weiss

Știm cu toții că Grecia este renumită pentru insulele superbe, pentru bucătăria mediteraneană, pentru frecventele incedii de vegetație, pentru uleiul de măsline și țațichi. Așa-i că scris în română ” tzatziki” parcă este o marcă de chiloți ?

Cum ziceam mai sus când pomenești de Grecia ai în cap multe chestii și amintiri dar mai apar pe acolo și niște beri unele mai cunoscute ca  Mythos altele mai obscure cum ar fi Alfa, Vergina sau Fix dar în general sunt beri lager.

Surpriza mea a fost să găsesc într-un magazin de cartier în Salonic varianta weiss de la Alfa, berea despre care vorbim astăzi.

Să ne înțelegem de la început, o să întâlniți bere weisse în Grecia la fel de des cum o vedeți ulei de floarea soarelui.

Dar hai să analizăm această bere și începem cu prezentarea invers adică cu fundul în sus. Da, așa recomandă producătorul să ții berea în frigider și ofer un 6/10 pentru prezentare.

De ce ?

Ei bine cine îmi dă răspunsul corect la întrebare primește medalia Cavaler al berii.

Aspect aproape zero, bine o să dau un 2/10 doar pentru că are o culoare specifică berilor weiss dar în rest…vid.

Ceva dulce –acrișor ar defini mirosul acestei beri și nu un preparat de la China-Miau, miros absolut banal dar caracteristic și corect pentru acest tip de bere pentru care 6/10 este suficient.

Din păcate slaba carbonatare și gustul puternic dulceag fac din această bere un veritabil compot. Nu mă așteptam la o bere grecească weiss extraodinară dar nici la așa ceva. 3/10 pentru gust și NU RECOMAND această bere în schimb vă recomand din inimă vinul alb demisec grecesc cu un medalion de pește spadă în sos de lămâie.

4,25 nota finală așa cu derogări.

Marca – Alfa

Producator – Probabil Alfa

Tara de origine – Grecia

Ambalaj – Doză 0,5L

Sursa – Donație din partea Guvernului Elen…glumă

Alcool –5 %

E.P. – X-Files °P

Ingrediente – apă, malt și altele …

Tip – Weiss sau ceva asemănător.

Temperatura de servire – 5-6°C

Pahar – minim 0,6L


Alfa – Weiss

One thought on “Alfa – Weiss

  • 18 December 2021 at 14:40
    Permalink

    Bere Alfa din Olanda super strong 9.2% este cea mai bună

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.