Asahi super dry varianta karakuchi, asta avem în pahar astăzi. Adică eu am că voi nu cred. Karakuchi, tradus din japoneza cultă în româna veche înseamnă picant iar Asahi nu înseamnă nimic. Asahi este o bere ”super DRY” adică bei bere din asta și apoi dai cu apă ca să nu ți se usuce grumazul cum ar fi zis Petru Șchiopul în moldoveneasca științifică.
Cum dracu am ajuns de la samurai la plăieși nu știe nimeni, mister.
Ca să fac mult text cu un minim de efort intelectual științific vă las mai jos ce am găsit ca descriere pe site-ul oficial. Acum dacă sunt ceva greșeli îmi cer scuze, dar nu știu japoneza veche de mult și o mai încurc cu asta contemporana.
”Când Asahi Super Dry a fost creată pentru prima dată în 1987, a redefinit categoria de bere și a introdus lumii un nou gust în materie de bere. Asahi Super Dry este berea nr.1 din Japonia și suntem mândri că marca noastră inovatoare a devenit o icoană globală a Japoniei progresive.
Inspirați de sake uscat, am inventat prima bere super uscată din lume. Uscat și crocant, cu un finisaj rapid și curat, vă lasă împrospătat și gata pentru următoarea înghițitură, următoarea înghițitură de mâncare sau următoarea descoperire.”
Eu am rămas blocat ca la Robingo la partea cu ”uscat și crocant”. Dacă găsești ceva crocant în bere eu zic ca nu e de bine. Ori ți-a căzut proteza sau aparatul dentar în halbă ori în sticlă era ceva Jerry de câmp cum s-au mai văzut prin `90 în sticlele de bere.
La capitolul prezentare nu prea avem despre ce să vorbim, ar putea fi ceva ulei de drujba pe raft la fero-metal, bine ulei super uscat. Culoarea este frumoasă de un auriu strălucitor, foarte potrivit pentru o bere lager-ninja de zi pentru că de noapte e berea lager-ninja-neagră. În afară de culoare mai are o spumă tipic ninja, cum ai întors capul dispare și mai rămâne așa un inel cât să nu confunzi berea cu proba de…în fine.
Mirosul este oarecum fresh dar parcă vin și niște arome grele de după colț. Gustul clar nu este de lager nici măcar de super-lager. Se duce lejer către o bere craft , are calitate si consistență. Se vede că este o bere lucrată, iar cu o carbonatare medie este destul de răcoritoare after-taste. Nu o văd chiar ca o bere de meditație dar nici nu o să o găsiți la pet de 2L sau pe terasă în Vama Veche.
Îmi place și o RECOMAND alături de preparate picante sau bine condimentate, ce am eu acum în minte e un T-bone medium cu sos de piper și garnitură de sparanghel la grătar.
Hai noroc !
Prezentare – 2
Aspect – 3
Miros – 5
Gust – 8
Nota finală – 4,5
Marca – Asahi
Producător – Asahi breweries limited
Distribuitor – Ursus breweries
Tara de origine – Italia
Ambalaj – Sticlă 0,33L
Sursa – Hypermarket
Alcool – 5,2%
E.P. – 11,2 °P
Ingrediente – apă, malț din orz, amidon de porumb, porumb, orez, hamei
Tip – ninja style
Temperatura de servire – 4-6 °C
Pahar – cupă deschisa sau cilindru