Bergenbier AleBergenbier  – Ale

              Bergenbier nu este în general o marcă pe care o prefer dar are totuşi o aromă specifică, în sensul bun. Bergenbier Ale se vrea a fi o bere produsă după o reţetă sau mai bine zis proces de fabricaţie specific Belgiei dar din punctul meu de vedere această bere este o mare păcăleală.

Gustul este întradevăr specific Ale dar procedeul sau ingredientele prin care se obţine aroma îmi dau de gândit (mălai şi fructoză). Are un aspect plăcut de culoare auriu închis cu o spumă abundentă de densitate medie dar care nu persistă, miros greu de învechit şi iute (specific Ale), gust dulce-amărui şi puţin acidulat.

Chiar dacă la  început are un gust bun la final se simte foarte tare gustul de alcool.

Fiind o bere românească sunt tentat să o recomand dar alcoolul etilic şi fructoza adăugate în procesul de fabricaţie, nu mă lasă. Îmi pare rău dar aceste ingrediente nu au ce să caute în bere, ele contribuie de fapt la concentraţia ridicată de alcool (5,5 %) şi la falsa aromă de ALE.

Un alt aspect care este pur şi simplu o chestie de marketing, pe ambalaj se specifică faptul că este o ediţie limitată. Ei bine, această ediţie limitată există de aproape doi ani pe piaţă.

 

În concluzie NU RECOMAND.

Marca: Bergenbier 
Producător: Bergenbier 
Ţara de origine: România
Ambalaj : Sticlă
Sursă : Mega Image

Alcool: 5,5 %

Ingrediente: apă, malţ din orz, mălai, fructoză, hamei.
Tip: Ale

  • Prezentare – 5
  • Aspect – 7
  • Miros – 6
  • Gust – 3

Notă finală 5,25


Bergenbier – Ale
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.