Birra Moretti , o bere cu o istorie de peste 150 de ani dar cu o istorie fabricată în atelierele de creație de brand-uri sau cel puțin asta este părerea mea.
Dacă vreți detalii vă invit pe site-ul lor să savurați texte scrise pe budă după o beție cruntă de un italian pe nume Ivan cu descendent în săgetător născut într-un an nasol.

Deci dacă n-ai mustață n-ai parte dar să nu ne panicăm.

Cu toată istoria asta mai mult sau mai puțin impresionantă Birra Moretti este deținută din 1996 de grupul Heineken iar fabrica originală a fost închisă în 1992. De aici și concluzia mea că acest ”L`authentica” este un mare fâs.
Dar, nu-i așa, pe noi nu ne interesează istoria că doar nu bem bere ca să descoperim secretul berii dacice cu miere sau…
”Birra Moretti este o bere de calitate, făcută într-un mod tradițional. Este rezultatul unui proces de producție care a rămas aproape neschimbat, din 1859.”
Păi pe asta să o creadă nepotul Luigi că mie îmi vine greu să cred că după ce au schimbat fabrica de vreo 3 ori procesul de producție este același ca acum o mie de ani. În cazul cel mai fericit poate folosesc o cultură de drojdie originală dar am așa niște îndoieli.

Eu mă opresc aici cu analiza de brand cu toate că mai aveam ceva de comentat dar vă las și pe voi să descoperiți dacă chiar vă roade curiozitatea.

Să începem cu ambalajul adică doza în cazul nostru care are un design plăcut dar culorile sunt specifice unei beri nefiltrate nu lAGER iar acel Don Corleone cu mustața înfiptă în spuma de bere dă un aer retro. Destul de reușită prezentarea, cam de un 8.
Aspectul este destul de corect pentru o bere Lager. Are o culoare frumoasă galben-pai, spuma este consistentă inițial dar bulele sunt mari și asta o face să nu persiste foarte mult. Spuma aia de pe etichetă în care-și scaldă mafiotul mustața este vis, 6 pentru aspect.
Mirosul este parfumat de caracteristic de malț proaspăt fără vreo aromă ciudată ceea ce la o bere Lager este de dorit deci un 9 pentru miros și un 8 pentru gust. Ca toată recenzia și nota mea pentru gust este subiectivă. Dacă berea asta era un Pils atunci lua 10 pentru miros și gust dar nu e. Este o bere Lager care after-taste trebuie sa-ți lase o mică amintire până la prima boabă de arahidă prăjită.
Nu o mai lungim, este o bere pe care o RECOMAND mai ales pe timp de vară deoarece este ușoară, răcoritoare și bine carbonatată. Eu cred că merge bine cu o hamsie prăjită dar pentru că vorbim despre o bere cu origini italiene merge mai bine cu o hamsie italiană.
Vă doresc să aveți în halbă numai bere bună și rece !

Tip bere– Lager
Marca –Birra Moretti
Producător – Heineken Romănia
Distribuitor –Heineken
Ambalaj – Doză 0,5L
Ingrediente –Apă, malț din orz, mălai, hamei.
Alcool – 4,6%
E.P. –  10,6 °P
Temperatura de servire – 4-6°C
Pahar recomandat – Halbă sau maxim de eleganță un Pilsner.

Calificative
Prezentare – 8
Aspect – 7
Miros – 9
Gust – 8
Nota finala – 8


Birra Moretti L`Authentica
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.