Bornem – Triple

Mai țineți minte ce spuneam eu despre berile belgiene ?

Nu ?!

Ei bine nici eu dar asta pentru că tocmai mi-am resetat creierii cu o bere belgiană cu 9% alcool.

Bornem este o marcă de bere produsă pe domeniile unui nene Paul Van Steenberge cu o istorie datând din anul 1784. Nu știu ce zeamă se producea în secolul XVIII dar acum Bornem este o bere blondă, trapistă obținută prin fermentație dublă, prima în butoi iar următoarea direct în sticlă iar ca informație suplimentară mai există o varinată brună-roșiatic, DOUBLE despre care vom vorbi altădată.

Deocamdată să discutăm varianta blondă de fapt un auriu ușor mat dar nobil în același timp. Cred că este una din puținele beri blonde care atrag prin culoare. Dacă la aspect mai adăugăm si spuma abundentă, densă, bule mici și regulate și care mai și persistă atunci nu am de ales și pentru aspect un 10 de la mine. De miros vorbim mai pe la final pentru că vreau să profit de spumă și să-mi dau seama de gust.

Primul șoc este că alcoolul nu se simte așa cum mă așteptam, adică la 9% te aștepți să te lovească dar nu și Bornem. Gustul este rafinat destul de amarui și aspru în retrogust dar la început se simte o aromă de fructe dulci. Alcoolul se simte destul de tărziu și se descoperă trepat iar pentru acest lucru ofer un generos 9 pentru gust.

După aspect și gust clar este o bere lucrată iar mirosul nu a fost neglijat nici el. Cu toate că nu este un criteriu care avantajează berile trapiste în general, în cazul nostru măcar rămane neutru iar acel miros greu de fermentație nu este așa de prezent motiv pentru care 6 este o notă bună. La capitolul prezentare nu prea are rost să insist iar un 4 așa de încurajare este suficient pentru acel cocostârc care s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi ca să se descocostârcărească de râma lui.

Cu un scor de 7,25 recocostârc….RECOMAND Bormen Triple dar servită cu prudeță ca să nu-i deranjăm pe cei 9% iar sfatul meu este să o asimilați în vecinătatea unor aperitive iberice sau ca bere de meditație după ceva vacă, miel sau cocostîrcococdescost…cocoș.

Marca – Bornem – Triple

Producator – Van Steenberge

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – Sticlă 0,33L

Sursa – Lidl

Alcool – 9%

Ingrediente – malt din orz, zahăr, orez, hamei,drojdie.

Tip – Trapistă

Temperatura de servire – 7-8 °C

Pahar – Pokal sau cupă deschisă


Bornem – Triple
Tagged on:                 

One thought on “Bornem – Triple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.