Broeder Jacob – double expresso

Broeder Jacob, Frere Jaques, Brother Jack sau pe românește Fratele Iacob este o băutură alcoolică cu aromă de cafea și pretenții de bere.

Am mai degustat tot felul de trăsnăi belgiene dar parcă asta e maximă. Nu-mi aduc aminte să fi auzit pe cineva zicând: ”Ce ar merge trei beri cu cafeaua asta dar ghinion, sunt cu mașina” sau ”E meci diseară, luăm ceva beri și cafea prajită ? ”

Nu prea merg chestiile astea două împreună sau cel puțin nu deodată dar să vedem totuși ce elixir a născocit Jack sihastrul.

După descriere pare a fi o bere artizanală refermentată în sticlă după îmbuteliere și care datorită aromei de cafea Java din Finca La Pila Guatemala prezintă arome de fructe, o aciditate medie, un parfum intens și o consistență de excepție.

Acum asta scrie pe etichetă în engleză dar vă fac eu adaptarea în română.

Prezentarea este destul de comună fără să vină cu ceva nou, poate doar eticheta care este oarecum interesantă prin faptul că-l înfățișează pe fratele Iacob într-un moment liturgic iar mai jos avem și un fragment de portativ, probabil din melodia lui preferată:

”Vader Jakob, vader Jakob,

Slaapt gij nog, slaapt gij nog?

||: Hoor de klokken luiden, :||

Bim bam bom, bim bam bom.”

7 pentru PREZENTARE.

Aspectul nu mai e cu cântec sau cel puțin nu unul vesel deoarece cu o spumă care abia reușește să adune trei bule uniforme, pardon două, nu prea te atrage la degustat așa că 3.

Mirosul și gustul nu mai au nici un secret, mă așteptam ca aromele de cafea să dețină monopulul așa că totul se învârte în jurul cafelei prăjite iar dacă mirosul nu deranjează așa tare, gustul în schimb este oribil. Cum ziceam, mirosul este cam de un 4 dar gustul acru –amărui și slab acidulat cu aceeași intensitate after-taste este maxim 3.

NU RECOMAND așa ceva și nici nu știu în ce situație s-ar potrivi această lichioare, fierbinte în cană sau rece în halbă ?

Marca – Broeder Jacob

Producator – Brouwerij Broeder Jacob

Distribuitor – Bruxbeer SRL

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – Sticlă 0,33L

Alcool – 7.7 %

Ingrediente – apă, malt de orz, zahăr, hamei, extract de cafea Java din Finca La Pila din Guatemala

Tip –  artizanală

Temperatura de servire – 6-10°C

Pahar – tip lalea sau pokal

Nota finală –  4,25


Broeder Jacob
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.