Chung – Lager

Avem astăzi de degustat, mai bine zis am pentru ca voi doar citiți, o bere din Tailanda.

Acuma eu nu știu multe despre ținutul asta dar clar nu este renumit pentru berea extraordinară. Mie când îmi spui Tailanda mă gândesc brusc la Van Dame cum defrișa el ceva bambus cu tibia și la faptul ca este cel mai mare exportator de orez.

A, mai este si numărul unu mondial la exportul de cauciuc, nu latex.

Mai știm despre Chung, berea nu antrenorul lui Jan, că se fabrică cu apă scoasă din fundul Tailandei care se află cam la 200 m în jos și care se amestecă cu hamei din USA, UK și Europa Centrală, un fel de gangbang.

Să trecem la fapte cu adevărat serioase și să lingem..pff ăsta să sug..degustăm berea. Pâna la gust ne uităm la ea cum stă în pahar, foarte cuminte nici nu zici că este bere. De spumă nici nu poate fi vorba, poate dacă o torni din elicopter, iar culoarea este ceva galben pai exact ca o bere proastă diluată, 2/10 pentru aspect. La prezentare nu am prea mult de comentat doar că iarăși bere lager la doză de 0,33 L dar destul de bine reprezentată ca design dar dau o notă de 5/10 doar pentru că informațiile în limba română sunt scrise direct pe ambalaj și nu vreo etichetă din aia lipită tradusă în Google, Google Maps.

Mirosul este aproape inexistent, se simte puțin o aromă acră de vin prost oțetit sau ceva dar trebuie să insiști, 2/10.

            Gustul este răcoritor, puțin dar puțin dulceag așa cam ca cacao cu lapte cu puțin zahar ceea ce este ciudat deoarece Tailanda este și al doilea exportator de zahăr, probabil că o exportă pe toată. Bun, nu are gust chiar de cacao și nici lapte dar este puțin dulceagă și cu un retrogust fresh fiind carbonatată puțin mai mult, 5/10.

Eu pe vremurile astea pseudo-caniculare prefer o bere mai puțin înzestrată cu arome puternice și mai mult una fresh, ușor de digerat și care potolește rapid setea.

Deci în aceste condiții RECOMAND berea asta cu un masaj tailandez.

Caracteristici

Marca – Chung

Producator – Cosmos Brewery

Distribuitor – Asia express food

Tara de origine – Tailanda

Ambalaj – doză 0,33L

Sursa – Lidl

Alcool – 5%

Ingrediente – apă, malt de orz, orez, hamei.

Tip – Lager

Temperatura de servire – 4-6°C

Pahar – Poate un pahar cilindric poate favoriza puțin spuma.

Nota finală 3,5


Chang
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.