Chimay – Blondă

Acestă marcă a fost fondată în a doua jumătate a secolului XIX și este produsă în mânăstirea Scourmont din localitatea Chimay cu un volum anual de 120.000 de hectolitri de bere, ceea ce nu e rău pentru niște călugări. Părinții trapiști produc patru tipuri de bere: ”bleue” sau varianta clasică cu 9% alcool, ”blanche” sau ”triple” cu 8% alcool, ”rouge” ceva mai light dar la 7%  și ”Doree” sau blondă varianta care cică se găsește numai la mănăstire sau la hanul Auberge de Poteaupré (conform wikipedia) preferată de călugări pentru că este mai slab alcoolizată, 4,8%. Eu am luat varianta ”Doree” din Auchan deci după ce că sunt bețivi mai și mint ca niște călugări pescari.

Cred că ajunge cu introducerea așa că dăm drumul degustării acestei beri…vedem la sfârșit.

Clar vorbim de o bere blondă trapistă varianta fresh din acest sortiment.

La aspect nu excelează dar are o culoare plăcută aurie și tulbure cu o spumă abundentă și cremoasă. Mirosul și gustul se completează reciproc. Dacă mirosul este de cereale și mirodenii, gustul este proaspăt, răcoritor, puțin sărat dar foarte aromat cu un retrogust care se termină cu arome de citrice și puțin de tot amărui.

Din punctul meu de vedere nu este o bere reprezentativă pentru segmentul berilor trapiste, este un compromis pentru a satisface orice consumator de bere dar pentru mine berile trapiste tocmai prin originalitate și arome unice sunt deosebite.

Eu o RECOMAND deoarece este o bere bună dar dar doar prețul indică o bere călugărească.

În concluzie dacă ar fi să țin cont de raportul calitate/preț NU recomand dar dacă totuși aveți ocazia să gustați această bere eu zic că se completează bine cu fructe de mare, pește puțin gras și poate carne de pasăre.

Caracteristici

Marca –  Chimay

Producator – Chimay

Distribuitor – SC Bruxbeer

Tara de origine –  Belgia

Ambalaj –  Sticlă 0,33 L

Sursa – Auchan

Alcool – 4,8%

Ingrediente – apă, malt din orz, hamei, zahăr,

Tip – Bere trapistă Blondă

Temperatura de servire –  6-8°

Pahar – bol închis sau tip lalea

Calificative

Prezentare – 3

Aspect – 7

Miros – 7

Gust – 8

 

Nota finala – 6,25


Chimay – Blondă
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.