Vă recomand astăzi o rețetă lejeră de vară cu creveți și legume.

Vă recomand astăzi o rețetă lejeră de vară cu creveți și legume. Creveții în sine nu au cine știe ce gust poate cel mult miros, dar gătiți în combinație cu anumite condimente sunt senzaționali atât ca starter cât și ca fel principal. Ideal este să aveți creveți proaspeți dar cum la mine în grădină nu s-au făcut vara asta am folosit o pungă de creveți de decorticați 500g. Cantitățile din rețetă sunt cam pentru 3 porții.

Deci, după ce ați decongelat creveții îi puneți într-un vas cu 3-4 linguri de sos de soia, sucul de la o lămâie, 1/2 lingură de ghimbir tocat, un cățel de usturoi dresat și tocat mărunt și piper. Acoperiți vasul și lăsați-l la frigider cam 30 min sau timp de două beri.

Bun, începem cu creveții pe care o să-i tragem nițel la tigaie în două linguri cu ulei de susan plus amestecul în care au stat la frigider până se rumenesc puțin. Nu-i lăsați la prăjit mult pentru că își pierd textura și se transformă în ceva cauciuc sau gumă turbo uitată în frigider.

Scoateți acum creveții într-un bol și aruncați in wok o ceapă roșie tăiată Julien, doi căței de usturoi tocați mărunt și o linguriță de ghimbir tocat. Sotați ceapa până se înmoaie apoi adăugați legumele: broccoli 300g, 2 morcovi tăiați bastonașe cât mai subțiri, un ardei gras roșu sau kapia, un dovlecel sau zucchini, ciuperci 200-300 g sau o caserola de shimeji . Când legumele ajung la textura dorită hop și cu creveții în wok și stropiți bine cu sos de soia.

Nu am uitat de sare dar am folosit destul de mult sos de soia care printre altele e și sărat. Dacă cumva, dintr-un motiv care îmi scapă, vă repugnă sosul de soia …ghinion.

Cam aici se termină rețeta pentru oamenii anormali, pentru cei normali acum e momentul pentru sosul teriaki si piri piri sau tabasco.

Pentru ornat dar și pentru o aromă mai deosebită eu am folosit câteva semințe de susan, sos de soia si vlăstari de chives.

Vă recomand la acest preparat o bere ușoară și rece, lager sau pils.

Hai noroc și poftă mare !


Creveți cu legume la wok
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.