Duvel 6,66 practic berea dracului. Absolut surprinzător Duvel chiar dacă este o bere Belgiană nu este o bere trapistă. Ar fi fost cel puțin ciudat ca niște călugări să inventeze o bere 666.Am zis doar ciudat nu și imposibil la ce obiceiuri mai au.

            Eu vă spun sincer că atunci când aud de six,six six mă gândesc direct la asta: https://www.youtube.com/watch?v=WxnN05vOuSM. În caz că nu funcționează link-ul mă refer la colinda celor de la Iron Maiden.

            Dacă tot e Duminică și avem timp, vă las mai jos niște curiozități legate de 666:

– 666 este suma primelor 36 de numere naturale în baza 10 , 666 este un repdigit (și, prin urmare, un număr palindromic ) și un număr Smith . Un pătrat magic reciproc prim bazat pe 1/149 în baza 10 are un total magic de 666 și se mai miră lumea că-i numărul lui Sarsailă.

– În numerologia chineză , numărul este considerat a fi norocos

– În 2003, US Route 666 din New Mexico a fost schimbată în US Route 491

– Cifra romană pentru 666, DCLXVI, are exact o apariție a tuturor simbolurilor a căror valoare este mai mică de 1000 în ordine descrescătoare

Vreți și din religie ?!

Vreți cum să nu vreți !?

– 666 este numărul descendenților lui Adonikam care se întorc la Ierusalim și Iuda din exilul babilonian

– 666 este numărul de talanți de aur adunați de Solomon în fiecare an,

Duvel este o bere cu tradiție și cum ziceam mai sus nu are vreo legătură cu ceva mănăstire. Este o afacere de familie apărută undeva spre sfârșitul secolului al XIX- lea, dar Duvel ca marca apare în 1960, iar spre finalul anului producătorii au lansat și paharul de bere tip lalea de 0,33l, practic un derivat din paharul de coniac, menit să păstreze carbonatarea și aroma.

            Mai au multe povești pe site-ul lor, așa că dacă sunteți curioși și vreți să vă specializați pe Duvel spor la google-il.

            Mie îmi place cum se prezintă cu toate că sticla asta în ”straturi” deja pare că e brand belgian. Brand adică simbol, nu care cumva să vă gândiți la mușchii lui Fane Belgianul din Țăndărei. Nu că este rău dar parcă s-a creat așa o modă care omoară originalitatea. Oricum, etichetele toate faine, capacul personalizat așa că bere premium, cel puțin la capitolul prezentare.

            Supa e abundentă și cremoasă inițial, dar apar imediat nișe bule mari care o fac să dispară destul de repede. Totuși rămâne un guler alb pe pahar, dar aveam așteptări mai mari.

            Mirosul este fresh și te duce cu gândul la o bere răcoritoare ceea ce este foarte adevărat. Trebuie să recunosc că pentru o bere belgiană 6,66 e un fel de ceai.        Gustul este absolut divin, o combinație echilibrată de arome. Inițial simți așa o aromă de citrice coapte iar carbonatarea peste medie amplifică toate aromele. Hameiul se simte doar after-taste, dar foarte puțin.

            Recomand berea asta din toate papilele gustative, alături de niște brânzeturi speciale și aromate. Să nu vă prind cu cașcaval afumat la vrac că vă sinucid.

Prezentare – 10

Aspect – 9

Miros – 10   

Gust – 10

Nota finală 9,75

Marca – Duvel

Producator –

Distribuitor –

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă, 0,33L

Sursa – Carrefour

Alcool – 6,66 %

Ingrediente – Malț: orz cu malț, grâu malț. Hamei: 6 soiuri rafinate de hamei

Tip – Ale

Temperatura de servire – 6 °C

Pahar – tip lalea


DUVEL – 6,66
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.