Edelweiss

Probabil că v-ați prins deja că am o slăbiciune pentru berile albe sau Weiss. Dacă nu v-ați prins înseamnă că nu ați baut lăptic. Da, gluma asta e la fel de proastă la fel cum era si acum 30 de ani. Cum să bei lapte și apoi să bagi o albă nefiltrată pe gât.

Pentru băieții care înainte ascultau telefoane și acum citesc bloguri, alba nefiltrată este o bere Weiss nu ceva praf interzis iar gât nu este nară.

Edelweiss este prima bere austriacă pe care o dezbatem aici dar nu cred că este departe de berile germane.

Bun, albinoasa se prezintă într-un recipient conform de sticlă, 0,5L. Fac o paranteză aici { o bere weiss trebuie servită dintr-un recipient de minim 0,5 L într-un pahar pentru bere weiss de minim 0,6 L }. Prezentarea nu este spectaculoasă, nu este o bere care să-ți facă cu ochiul sau cu mâna de pe raft așa că primește un 4/10 la prezentare.

Trecem la aspect unde eu personal sunt foarte exigent cu berile weiss. Mă aștept la o spumă abundentă astfel încât să dureze mai mult transferul din sticlă în pahar. Fără să fiu misogin băieții cred că au înțeles la ce mă refer…

NU ?!

Corect, depinde și de ospătăriță…

Nici acum ?!

Revenim la berea noastră care din punct de vedere aspect are doar culoare. Spumă multă la început dar în maxim un minut nu rămîne nici urmă de spumă nici de ospătăriță. Ofer un 4/10 pentru aspect. Aspectul berii nu al ospătăriței…văleu ce perverși …

După doi de patru berea asta are nevoie de minim doi de cinci și obține un 6/10 pentru miros.Îmi place mult parfumul de portocală care se combină destul de bine cu gustul dulceag care se transformă într-un retrogus sec și acru.

Nu este o bere rea la gust dar am băut compot mai bun. Bine compotul era de struguri, sau era vin ? Să zicem un 5/10 pentru retrogust .

NU RECOMAND pentru că nu are rost să-ți consumi energia și caloriile zilnice cu o bere care este aproape Weiss

Marca – Edelweiss

Producător – Brau Union OsterREICH

Distribuitor – Heineken

Tara de origine – Austria

Ambalaj – Sticlă 0,5L

Sursa – Donație

Alcool – 5,3%

E.P. – 12,3°P

Ingrediente – apă, malt din grâu, malt din orz, hamei, drojdie.

Tip – Weiss

Temperatura de servire – 6-8°C

Pahar – tip Weiss

 

NOTA FINALA  – 4,75


Edelweiss
Tagged on:                     

2 thoughts on “Edelweiss

 • 14 August 2017 at 16:54
  Permalink

  Salut! Nu sunt un mare cunoscator sau impatimit al berii, dar imi place foarte mult Edelwiss, desi nu imi prea plac berile nefiltrate. Este cam scumpa, insa sincer, pe mine m-a cucerit. Cred ca ai fost cam dur cu review-ul.

  Reply
  • 29 August 2017 at 12:12
   Permalink

   Salut ! Sigur am fost cam dur dar asta este doar parerea mea. Este o bere buna nu te contrazic dar totusi raportul calitate/pret lasa de dorit. Multumesc pentru comentariu si vizita ! Hai noroc !

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.