El tequito – zeamă

Nu mai știu dacă v-am zis dar când eram copil îmi plăcea foarte mult o poveste rusească care se chema Du-te acolo nu știu unde adu-mi aia nu știu ce ! Acum dacă stau să mă gândesc mai bine poate să fie și o  probă de admitere în KGB. Sigur după ce postez articolul ăsta o să-mi crescă numărul de vizitatori cu IP de Moscova.

Deci cum spuneam El Tequito nu este nici bere, nici tequila, nici compot, nici sirop de tuse ci este un fel de nu știu ce.

Oricum apreciez sinceritatea producătorului care specifică pe ambalaj că El Tequito este o băutură pe bază de bere aromatizată cu tequila .

Să purcedem la degustare și deja am stabilit că avem de lucru cu un fel de zeamă aromatizată care se prezintă destul de original dar ca orice bere, sticla arată mai bine plină decât goală. În concluzie pentru prezentare cred că 7 este suficient.

La aspect trebuie să remarcăm spuma abundentă, densă cu o consistență frumoasă, cremoasă dar care nu persistă. Culoarea este de asemenea frumoasă se apropie mult de o bere lager deci 7 pentru aspect.

Mirosul și gustul sunt ambele fresh cu aromă de citrice, deh lâmâie verde și cactus dar la gust trebuie să mai adăugăm ceva arome dulci, carbonatarea ușor peste medie iar retrogustul ușor acru, deci 6 pentru miros și 1 pentru gust.

Cu toate eforturile nu am reușit să mă conving că este bere deci rămâne la stadiul de zeamă – nu știu ce.

Ca bere NU pot să RECOMAND așa ceva dar pentru o băutură alcoolizată,  răcoritoare primește o notă finală 5,25 și merge cumva dar atenție mare la 5,9% alcool.

Marca – El Tequito

Producator – Speedy Gonzales

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – UE

Ambalaj – sticlă 0,33L

Sursa – Lidl

Alcool – 5,9 %

Ingrediente – bere (apă, malt din orz, sirop de glucoză, extract din hamei), zahăr acidifiant: acid citric, arome (aroma de Tequila, aroma naturală de lămâie verde), antioxidant: acid ascorbic și nu știu ce.

Tip – zeamă

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – berzelius


El tequito – zeamă
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.