Nu știu dacă mai are rost să vă explic care este enigma lui Vodă mai ales că era negru. E fix ca la șarpe cu cât e mai negru cu atât e mai lung și are capul mai mare.

            Porter Black bem azi așa ca să înțeleagă și publicul meu cu volan pe dreapta despre ce vorbim.

Da,  există viață după Guinness, pot să declar în fața Commonwealth-ului că negrul de sub unghii a lui vodă bate la scor mare zeama de la Guinness. Să vezi ce hate îmi iau, de mâine trebuie sa vin cu like-uri de acasă, dar e ok ca mi-au rămas multe de la Carlas Dreams.

            Cred că o să vă surprindă teribil ce notă o să dau pentru berea asta, dar cel mai surprins sunt eu pentru ca n-am băut o bere neagră mai bună ca asta până acum. Bine, si cei 99 de K$ primiți, m-au ajutat să am părerea asta, dar chiar și așa îmi asum.

            Gustul , mirosul , aspectul și prezentarea toate sunt de 10 așa că scorul final e ZECE.

            Este o bere absolut delicioasă cu un gust ușor amărui, fix ca o cafea bună pe care poți să o bei fără zahăr, mirosul este dur de cereale prăjite . Pe eticheta se specifică arome de caramel dar eu nu le-am găsit nici la gust nici la miros, poate cumva la retro-gust, dar nu, foarte vag.
            Prezentarea clar de 10 vă invit să citiți eticheta pentru a afla povestea acestei beri. Nu vă pun foto aici pentru că oamenii din Bârlog s-au muncit mult la treaba asta așa că vă invit să cumpărați berile astea făcute de ei și să descoperiți singuri toate poveștile. Ce am găsit eu până acum pe piață sunt următoarele, iar la cele degustate am atașat si link.

            Paloșul lui Ștefan

            Enigma lui Negru Vodă

            Țeapa lui Vlad

            Coșmarul lui Baiazid

            Legenda lui Matei Corvin

            Aspectul sau modul cum lichidul pozează în pahar este și el de zece. Spuma este abundentă si densă cu bule mici si regulate care persistă lejer până dispare lichidul din pahar. Eu recomand pahare de 0,3-0,4 l cu cupă deschisă pentru a favoriza spuma. Nu este o bere neagră foarte aromata așa ca un pahar pentru cognac nu cred ca ajuta, dar puteti încerca.
Oamenii de la Bârlog o recomanda cu fructe de mare, vită sau ciocolata. Eu o RECOMAND cu fructe de pădure (porc mistreț, cerb sau urs), vita dar gatită fix cât să nu miște în farfurie, și tort cu nucă.

Marca – Enigma lui Negru Vodă sau Carota de 25 cum il alintau prietenii.
Producător – fabrica de bere Cluj – Bârlog
Distribuitor – Bringo/Carrefour
Tara de origine – România
Ambalaj – Sticlă 0,33
Sursa – Chiar am dat bani pe ea
Alcool – 6%
E.P. – 16 °P
Ingrediente – apă si patru tipuri de malț din orz, in rest doar transpirație de Voda
Tip – Porter Black
Temperatura de servire –  7-10°C
Pahar – ceva cu cupa închisă pentru a păstra spuma cat mai mult.


Enigma lui Negru Vodă
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.