Gulden Draak

            Gulden Draak sau dragonul de aur este o bere belgiană și ca toate berile belgiene este unică. Nu știu exact de unde vine acest obicei de a face bere cu tot felul de arome și combinații ciudate. Eu cred că totul se trage de la vechile berării trapiste când calugării se luau la întrecere pentru titlul de cea mai bună bere nu cea mai mare catedrală, ca acum. Aceste beri sunt câteodată absolut fenomenale prin combinația de gusturi și arome dar am și întâlnit unele care-ți bagă papilele gustative în șomaj tehnic.

Nu mai povestesc aici foarte mult deoarece detalii găsiți pe pagina lor — https://www.vansteenberge.com/nl/onze-bieren/gulden-draak/gulden-draak/ chiar au o poveste interesantă.

Gulde Draak, se vede faptul că este o bere studiată deoarece prezentarea este destul de originală, recipientul din sticlă are o forma vintage , eticheta acoperă în întregime sticla iar dragonul auriu și denumirea sunt bine evidențiate. Interesantă alegerea etichetei albe pentru o bere arămie parcă încearcă să te păcălească. Ofer un 9/10 pentru prezentare.

Aspectul este, fără să exagerez, fabulous. Spuma cremoasă este abundentă, densă și cred că neatinsă ține mai mult ca paharul în care spuma cafenie contrastează perfect cu berea arămie, 10/10 la aspect.

Ei…acum vine partea grea.

Mirosul este puternic parfumat cu arome de hamei prăjit pentru care ofer un 7/10 iar gustul amărui puternic alcoolizat dar cumva alcoolul este cotrolat de aroma dulce de ciocolata din after-taste. Pentru mine este prea amar prea mult alcool așa că nu dau mai mult de 4/10.

Ma simt destul de vinovat pentru nota mica oferită gustului dar asta este doar părerea mea, poate fi cotată lejer 10/10 de alt băutor de bere.

Cu un scor de 7,5 eu o RECOMAND pentru că este o bere bună și pentru că merge cu porc.

Caracteristici

Marca – Gulden Draak

Producator – Van Steenberge

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33°C

Sursa – Lidl

Alcool – 10,5% vol

E.P.  – 22°P

Ingrediente – apă, malt din orz, hamei, zahar, drojdie, caramel.

Tip –  Ale

Temperatura de servire – 8-10°C

Pahar – de vin rosu mare sau tip lalea cu cupă închisă.


Gulden Draak
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.