Berea Haramin este cea de a doua bere creată de Artizanii Berii,  în Valea lui Dumnezeu cum zic ei adică pe strada Tunari în București. Asta în caz că nu știați pe unde e valea bărbosului.

            Ca orice nou brand de bere artizanală care se lansează pe piață și meseriașii artizani au conceput o imagine plină de simboluri neaoșe de parcă Burebista o ardea numai pe pale ale, Corona și Guinness.

            Prezentarea e de 10 nu prea am ce comenta chair dacă cei 800 de ani invocați nu au legătură cu tarabostesul din prim plan și probabil că nici cu berea.

            În pahar se comportă bine dar spuma este destul de neuniformă dar abundentă și care persistă. Mai scad un punct și pentru culoare deoarece descrierea de pe site-ul afișează o bere rubinie iar ce am eu în pahar e mai mult chihlimbar. Ofer 8 pentru aspect.

            Mirosul este absolut fabulos sau cel puțin pe mine m-a căștigat. Pentru o bere IPA mirosul și gustul sunt destul de fresh. Mirosul este parfumat iar gustul destul de sărat, puțin acrișor și doar after taste ușor amar. Carbonatarea este slabă dar normală pentru acest tip de bere. 10 și 10 pentru gust și miros.

” Calitatea berii Haramin, dar și aromele sale o fac să se așeze bine la masă lângă preparate la grătar din carne de vită, de porc sau orice altă rețetă.”

            Textul de mai sus aparține producătorilor și este cam aiurea. Eu aș fi început cu finalul și apoi aș fi pus accent pe vacă și porc dar la cum au scris ei merge foarte bine și cu înghețată.

            Eu o RECOMAND alături de fripturi din carne grasă dar cred că cel mai bine se așează lâgă niște coaste de oinc oinc dar pentru că tot suntem în post merge și cu o iahnie picantă de fasole.

            Așadar v-am prezentat o bere de top cu un scor de  9,5.

            Să aveți parte de halbă plină și rece !

Marca – Haramin – Indian Pale Ale

Producator –  Artizanii Berii

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Alcool – 5,5 %

E.P. – 11,8 °P

Culoare – EBC (European brewery convention) – 15

Gust – IBU (International Bitterness Units)  – 27

Ingrediente – apă, malt din orz, zahăr, drojdie, hamei

Tip – IPA

Temperatura de servire – 4-8°C

Pahar – tip lalea cupă deschisă.


Haramin – Indian Pale Ale
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.