holsten-weizen

Holsten  – Weissen

        Vă spun de la început ca să nu avem discuţii, nu vorbim de vaca Holstein ci de berea Holsten. Nu vreau sa credeţi că m-am lovit la mansardă şi am început să degust vaci sau lapte.

Acest sortiment de bere nefiltrată nu este chiar cel mai cunoscut din gama Holsten, pe piaţă găsim de obicei varianta lager despre care o să vorbim cu altă ocazie.

Holsten weizen adică din malt de grau încearcă cumva să ofere un compromis între lager şi ale în sensul că păstrează gustul răcoritor de la berea lager dar se adaugă arome amărui şi dulci de fructe de la ale. Cum spuneam, gustul se compune din arome de fructe în special citrice şi carbonatat mediu. Mirosul de lemn afumat şi puternic de malţ împreună cu aspectul specific berii nefiltrate,tulbure şi culoare brun – auriu dar totuşi fără urme de drojdie definesc clar o bere de tip ale. Despre spumă nu prea avem ce discuta, destul de abundentă, densitate mică şi persistă cam până iei a doua gură,

Eu o RECOMAND aşa ca o variantă low-cost la o bere nefiltrată. Nu este o bere rea dar parcă nu are acea aromă specifică ale. Dacă admintem că este o bere ale atunci ar merge alături de ceva porc dar eu o văd alături de o mare găleată cu aripi picante, de pui nu de porc.

Marca: Holsten

Producător: Holsten Brauerei Hamburg

Distribuitor : Carlsrom Beverage Co. SRL
Ţara de origine: Germania
Ambalaj : Sticlă 0,5 L
Sursă : Lidl

Alcool: 5,4%

Ingrediente: apă, malţ din grâu şi orz, hamei, drojdie

Tip: weissen

Calificative (?/10)

  • Prezentare – 5
  • Aspect – 6
  • Miros – 7
  • Gust –  6

Notă finală 6


Holsten – Weissen
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.