Kingfisher – lager

Experimentăm astăzi o bere de origine indiană, Kingfisher sauRegele pescar” tradus în română, un nume cam ciudat pentru o bere dar să vedem poate se potrivește.

Dacă noi ne uităm la această marcă de bere ca rața la barieră ei bine aflați pe această cale că Kingfisher deținea în 2014 41,2% din piață indiană  (conform wikipedia), iar ca să aveți o idee mai concretă Carlsberg și  Tuborg au cam 2,5% împreună și pe locul doi este  Knockout cu 8,7% (dau regatul și un cal pentru berea asta).

Eu zic să trecem de cifre și să vedem ce se ascunde sub dop dar nu înainte de a judeca ambalajul adică prezentarea.

Așa la prima vedere nu ai remarca berea asta pe raft dar privind-o mai de aproape are niște elemente foarte interesante. Se vede interesul alocat pentru  prezentare iar mie personal îmi place mult dar nu mai mult de nota 7.

Din punct de vedere aspect nu mă impresionează. Spuma este abundentă și consistentă dar persistă puțin. Păcat pentru că are o culoare aurie – roșiatic frumoasă dar cand dispare spuma zici că e Temișan fără cioc. Nota mea pentru aspect este 5.

Dacă până acum am fost dezamagit, mirosul acestei beri mi-a resurcitat cumva interesul pentru Kingfisher. Fără sa exagerez în materie de miros este fix ceea ce eu mă aștept de la o bere lager, 9 pentru miros.

Gustul este fresh ca și cum ai bea apă de izvor cu aromă de bere și lămâie iar after-taste gustul este sec puțin amar și plăcut.

Nu am mai băut o bere cu arome ca Kingfisher iar eu o  RECOMAND pentru originalitate.

8 pentru gust pe segmentul ei iar nota finală este  7,25.

Marca – Kingfisher

Producator – produs sub licență Kingfisher în UE. Probabil în grădină lui Becali.

Distribuitor – Lidl

Tara de origine –  India

Ambalaj – Sticlă 0,33 L

Alcool – 4,8 %

Ingrediente – apă, malt de orz, sirop de glucoză, grâu deshidratat, hamei, colorant: caramel simplu

Tip – Lager

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – nu contează


Kingfisher – lager
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.