König  Ludwig este produsă de König Ludwig Schloßbrauerei Kaltenberg care continuă tradiția de fabricare a berii a Casei Wittelsbach cam de 800 de ani la inițiativa Prințul Luitpold al Bavariei. Nu vă mai plictisesc inutil cu istoria Bavariei, dar dacă totuși va roade curiozitatea găsiți pe site-ul lor istorie de vă săturați. În mod absolut curios nu se pomenește nimic despre daci. Cred că au ceva cu noi.

            Degustăm astăzi varianta weiss adică albă și nefiltrată. Un tip de bere foarte drag mie așa că fără să vreau o sa fiu puțin mai exigent.

            Ambalajul arată bine, fără prea multe informații inutile și nici utile, dar cu un design medieval și o cromatică faină. Cred că se potrivește bine berilor germane și mai ales acestora de tip weissbier.

            Înainte de a începe degustarea vreau să vă aduc aminte de o regulă care se aplică acestor beri. Musai să folosiți un pahar de tip weissen ca cel din fotografie în care să încapă din prima toată berea din sticlă. Berea se toarnă inițial cam 90% apoi se agită ușor sticla după care turnați cu grijă și restul de bere. Gustul acestei beri este dat și de fragmentele de drojdie prezente că nah, de asta e nefiltrată.

            A dat cu bota-n gard de la început. Spuma este abundentă, dar deloc consistentă, cu bule mari si perlaj haotic. Culoarea este frumoasă, blândă, fix ca un chihlimbar emo.

            Îmi pare teribil de rău pentru spumă, chiar aveam ceva pretenții, dar o sa mai fac o încercare. Că doar știți vorba aia: ”Cine încearcă de două ori e bâlbâit”.

            Fail maxim și la a doua încercare.

            La aceste beri mirosul ar trebui sa fie de cereale coapte, de pâine proaspăt scoasă din rulă, de covrigi cu susan sau de șaorma. Stai că am deraiat de la foame. Scoateți șaorma din ecuație.

            În cazul meu berea asta miroase a mere coapte pe șparhat.

            Bun,  vă las puțin timp să navigați pe dexonline apoi continuăm cu gustul.

            Gustul este destul de bun, cumva carbonatarea lasă de dorit, dar nu deranjant dacă se servește rece. Este dulceagă inițial și puțin sărată after-taste.

            Așa per ansamblu este o bere mediocră. Cumva corectă la prețul din hypermarket (aprox 7 RON), dar pentru 2-3 lei în plus treci în altă ligă.

            Nu prea știu ce să vă zic, adică dacă să o recomand sau nu.

            Hai că mai beau una și revin, pauză publicitară.

            După aproximativ 5 min..
NU RECOMAND.

Prezentare – 9
Aspect – 3
Miros – 3
Gust – 7
Nota finală 5,5

Marca – König Ludwig
Producator – König Ludwig Schloßbrauerei Kaltenberg
Distribuitor – Da silva exclusiv SRL
Tara de origine – Germania
Ambalaj – Sticlă 0,5 L
Sursa – Carrefour
Alcool – 5,5 %
E.P. – 12,5 °P
Ingrediente – apă, malț din grâu, malț din orz, hamei, drojdie
Tip – weiss – albă nefiltrată
Temperatura de servire – 5-7 °C
Pahar – Weissen


König Ludwig – weissbier
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.