La Gazelle
La Gazelle este o bere care nu va umple rafturile magazinelor de la noi prea curând, în primul rând pentru că este produsă la mama dra…în Senegal și pentru că singura calitate a acestei beri este prețul mic în raport cu celelalte beri lucru ce o face foarte populară în Senegal, din ce înțeleg eu este un fel de Bucegi.
Dar să nu ne grăbim, degustăm apoi judecăm. Rima-i bună.
Dacă ar fi să fac economie la tuș sau hârtie atunci această recenzie s-ar termina brusc dar pentru că ne permite tehnologia o să povestim puțin despre această băutură.
Numele i se potrivește de minune adică toate proprietățile acestei băuturi dispar imediat ce ajunge în pahar cu viteza unei gazele, asta dacă le-a avut vreodată. Doar culoarea de galben pai ne indică o pseudo-bere în pahar. Spumă puțină care dispare până duci paharul la gura, asta e bună pentru mustăcioși, miroase fix ca apa minerală, gustul este puțin sărat și foarte puțin amar, mai mult spre acru ceva.
Oricum nu mai contează e ca și cum cineva a turnat apă într-o halbă în care a fost înainte bere proastă sau ”populară” și i-a zis La Gazelle.
NU RECOMAND cu nimic.
Marca – La Gazelle
Producator – Société des brasseries de l’Ouest africain à Dakar
Distribuitor – Necunoscut
Tara de origine – Senegal
Ambalaj – Sticlă 0,33 L
Sursa – Donație
Alcool – 4,2%
Ingrediente – apă, malt, PORUMB, hamei
Tip – Lager
Temperatura de servire – 5°C
Pahar – Pint, cilindru sau pilsner
Calificative
Prezentare – 2
Aspect – 2
Miros – 1
Gust – 1
Nota finală – 1,5