La GITANE– artizanală

Fără vreo intenție rasism dar singura legătură între balenă și țigani este această bere, La gitane în franceză sau Tiganca în română.

Tocmai am scos berea din frigider pentru recenzie și ca orice profesionist prima dată am căutat pe etichetă recomandările producătorului pentru un consum optim.

Mda…se aude din sală un bul@lshi@t așa că recunosc, nu am citit nimic pe etichetă ci pe site-ul lor unde se recomandă consumul alături de brânzeturi la o temperatură cuprinsă între 12° și 14°.

Aici a fost primul șoc. Berea mea a stat cam două zile la frigider deci ne auzim peste 4-5 ore.

După 4-5 ore.

Am căutat branză prin frigider și am găsit ceva camembert franțuzesc, un cașcaval afumat și un fel de urdă grecească. Mai am ceva caș din Bucovina dar parcă nu vreau să stric orzul pe gâște sau gâsca pe orz.

Eu am folosit ce se vede mai jos iar la sfârșit concluzionăm.

            Începem degustarea după ce am stat cinci ore cu un ochi pe termomentru și celălalt pe brânză cum ar zice un vechi proverb românesc ”cu un ochi la slănină și altul la făină”.. așa că pe retină acum am doar LA BALEINE și LA GITANE.

O prezentare cam anostă dar este ceva normal la berile artizanale, 4 pentru PREZENTARE.

Din punct de vedere ASPECT nu avem ce discuta, maxim 2 pentru culoarea oribilă care seamănă cu chihlibarul la pensie și pentru spuma plecată în vacanță.

La capitolul miros este complicat. Jur că păna acum lucrul cel mai mirosit de mine a fost butelia dar astăzi La Gitane este pe primul loc, pur și simplu nu îmi dau seama a ce miroase. Cumva miroase a vin dar un vin prost din ăla ținut în canistră deci 2 pentru MIROS.

Gustul este de asemenea dubios dar nu neplăcut, este destul de fructat iar after taste are o amăreală ciudată cumva ca aroma de coajă de portocală. Cumva cu brânzeturi se combină fain after tase dar tot cu cele dulci deci exclus brânză de burduf. Pentru mine La gitane + camenbert = aproape Love la degustare dar after taste este oribil.

Nu-mi place pentru că este prea dulce și pentru că are aroma aia ciudată așa că 1 pentru GUST.

NU RECOMAND iar nota finală este 2,25.

            Aparent și fără să mă surprindă am observat că alături de camembert este cel mai ușor de digerat.

Hai noroc !

Marca – La GITANE

Producator – Brasserie la baleine

Tara de origine – Franța

Ambalaj – Sticlă 0,33 L

Sursa – Donație din partea unui cavaler al berii.

Alcool – 5 %

Ingrediente – apă. Malt din orz, hamei, drojdie de bere, condiment (adică SECRETE)

Tip – Artizanală – Ale

Temperatura de servire – 12° și 14°C

Pahar –  Eu am folosit unul tip lalea dar cu cupa deschisă.


La Gitane – artizanală
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.