Lomza – Lager

Lomza este o marcă de bere nu de șampon sau anvelope cu toate că numele este potrivit pentru detergenți nu pentru o bere dar stai să vedem.

Până sa-mi torn pe gât această bere Full Lager pentru că așa scrie pe etichetă. Ia stați voi puțin ! Pai cum vine asta Full Lager ? Adică există bere cu două-trei guri de bere lager și apoi la fund sirop de tuse sau compot? Sau mai rău, Peroni ?

În ”doza” mea, există bere Lager și altceva care nu e Lager, nu full Lager. E ca și cum ai spune că  Peroni este Full Bere…prost exemplu. Mă rog, ați înțeles voi.

Câteva cuvinte înainte de a degusta această bere, recunosc trag de timp să văd dacă se topește paharul. După o cercetare destul de laborioasă pe plaiurile internetului găsesc si Lomza care s-a înființat pe plaiuri Poloneze la 1968 (adică ieri) iar în 2011 a fost cumpărată de VAN PUR …#$^%$#%zzzțtttsssuuyyy (adică acel sunet produs de o anvelopă la frecarea cu solul în timpul frânării sau sunet de săgeată înfiptă-n poarta de la șură). Nu ați înțeles ?!

Deci  VAN PUR despre care am mai scris aici produce si Vomza care da este o bere lager chiar cu un aspect peste așteptări, adică culoarea aurie, strălucitoare și clară te provoacă să torni pe gât, la aspectul notat cu 7/10 contribuie mult și spuma care este abundentă și chiar dacă nu lasă urme pe pahar sau lighean, depinde din ce beți, persistă mult și are o aromă interesantă. Interesant este și mirosul în sensul că o hienă plouată miroase cam la fel, adică ca un carton ud sau cartof copt 4/10. Trecem la gust care, stați să mai iau o gură, este foarte plăcut. Puțin carbonatat peste medie, el gustul, este o combinație de puțin dulce ca semințele de dovleac crude amestecat cu puțin sărat și doar in after-taste simți ceva acru și asprime.Dau un 7/10 penrtu că are o oarecare consistență în gust și miros care se impune.

Pentru prezentare aș da 5 puncte pentru sticla aproape originală și o să scad 4 pentru eticheta absolut oribilă. Soția mea a citit ”Tomitza” prima dată pe etichetă iar eu pănă azi deja aveam în cap ceva glume cu pisici și Tomiță. Mai scad un punct așa că la prezentare avem un mare 0/10.

Da, o RECOMAND pentru că este o bere gustoasă la un preț decent de 3 lei într-un magazin de cartier dar atenție totuși la 6% Vol alcool. Ea, berea, nu pare dură dar e bine să nu o provoci așa ca bagă cam o Lomza la un  mic sau două la o ceafă și ești OK. Oricum de la zece beri în sus este clar că borăști de la ceafă.

Caracteristici

Marca –  Lomza

Producator – Van Pur

Distribuitor – Sobieski

Tara de origine – Polonia

Ambalaj – Clepsidră din sticlă 0,33 L

Sursa – Magazinul nu Nea Schiopu

Alcool – 6% Vol

E.P. – 12,1 °P

Ingrediente –  apă, malt din orz, hamei, extract de hamei.

Temperatura de servire –  4-8 °C

Pahar – Ceva mic de 0,33 adică un degetar.

Nota finala – 4,5


Lomza – Lager
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.