Grand Harbour, cunoscut și sub numele de Port of Valletta, este probabil cel mai mare atu geografic al Maltei: din vremea fenicienilor a fost locul mai multor bătălii, ocupații, războaie, asedii și chiar o tornadă devastatoare. Grand Harbour este întruchiparea unei beri britanice: ușoară și seacă, dar de asemenea cu un gust consistent.

            Este o bere de tip IPA aromată ca miros dar destul de amară si care nu poate fi digerată de toată lumea. Pentru mine e chiar prea amară chiar dacă producătorul zice că e cumva la 3/5. Mirosul este foarte plăcut, se simte puternic hameiul și te face să crezi că ai de a face cu o bere light doar că te lovește bitter-ul ca o locomotive rusească.

            Design-ul ambalajului este pur și simplu fad, zici ca e șampon pentru covoare înăuntru dar odată ajunsă în pahar berea arată chiar foarte bine: spumă suficientă și o frumoasă nuanță de galben mat.

            Producătorul recomandă această bere alături de șuncă prăjită, dulciuri sau brânză de oaie dar la cât este de amară eu o recomand cu bezele.

            Nu pot să recomand așa ceva, este o bere cu personalitate dar prea dură ca și gust iar să bei așa ceva de sete e tortură.

Caracteristici

Marca – Grand Harbour

Producator –   Lord Chambray 

Tara de origine – Malta

Ambalaj – Sticlă 0,33 l

Alcool – 3,9 %

Ingrediente – apă, orz, hamei, drojdie

Tip – Bitter

Temperatura de servire – 3-4 °C

            Calificative

Prezentare – 2

Aspect – 7

Miros – 9

Gust – 2

Not

Notă finală – 5


Lord Chambray – Grand Harbour
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.