După triple pe care o găsiți aici, Brune vine fix ca murătura după palincă.

            Este o bere de abație de fermentație înaltă, fabricată după tradiția Benedictină, dracu știe ce înseamnă asta, a mănăstirii Maredsous. Berea suferă o a doua fermentare în sticlă și a treia în stomac.

            ”Frumoasă culoare roșu-maro cu un cap gros, maro deschis. Buchetul este caramel, urmat imediat de o aromă sofisticată prăjită cu note de mocha. Berea este foarte fina, cu alcool prezent dar nu prea tare.” De la google citire.

            Acum dacă v-ați oprit din râs și nu v-a țâșnit bere printre dinți vom continua cu propria mea analiza organoleptică. Deci, pentru cine nu a studiat merceologia termenul de mai devreme ar putea să sugereze ceva greșit, iar merceologia nu are legătură cu zodiile.

            Ca și prezentare pe mine m-a cucerit complet. Tipic acestor beri și Maredsous sau cum am zice noi sub Mared, este prezentarea vintage, cu etichete pline de informații (unele absolut inutile dar obligatorii), capac personalizat, și atât.

            Mai jos site-ul oficial în caz că vreți să vă călugăriți.

https://www.maredsousbieres.be

            Și da, am furat asta de la recenzia anterioară așa că dacă aveți senzații de Déjà Vu să știți că se dau bine pe OLV.

            La capitolul aspect trebuie să fac o medie pentru că spuma este foarte faină dar persistă fix cât a fost președinte Geoană, dar totuși lumea își aduce aminte momentul. În schimb culoarea este foarte faină, fix cum zic producătorii doar că fără cap gros.

            Am mirosit berea asta mai mult decât am băut-o, ba fructe de pădure, ba măr copt pe plită, ba banane, ba hamei …asta e!

Gust fructat mai pe scurt, ușor acru, dar foarte fain after taste. Are o carbonatare medie dar suficientă cât să te facă să crezi cp este o bere ușoară, băubilă nu curvă.

            Revin puțin asupra aspectului și pot să zic că încă mai am spumă în pahar chiar dacă mă apropii de finalul degustării.

            În concluzie, RECOMAND și ar fi păcat să nu aveți lângă niște brânzeturi din alea maturate și poate ceva Jamon Iberico.

            Bun, hai că deja am făcut inundație în cavitatea bucală, mă duc să mai dau capacul jos la o bere și să-mi tai ceva Parizero Reserva Dacica.

            Vă pupă Renul ! Nu chiar pe toți.

Prezentare – 9

Aspect – 10

Miros – 9

Gust – 10

Nota finală – 9,5

Marca – Maredsous

Producător – Duvel Moortgat

Tara de origine –  Belgia

Ambalaj –  Sticlă 0,33L

Alcool – 8%

E.P. – nu se știe °P

Ingrediente – Apă, malț de orz, sirop de glucoză, hamei, drojdie

Tip – Abbey

Temperatura de servire – 6-10°C

Pahar –  tip pokal cu cupă deschisă, dar merge și paharul de coqnac sau de vin rosu. Merg toate doar pline să fie.


Maresous – Brune
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.