Mikkeller – Beer Geek – Dessert

Mikkeller este un producător de bere artizanală și cu arome cât mai  ciudate printre care amintim savoarea de castravete și minunea de azi cu arome de cacao și vanilie. După ingrediente parcă e cozonac.

Pe site-ul lor nu am reușit să dau de berea asta, probabil că este o ediție super limitată dar pe câmpiile internetului am găsit ceva informații iar una  și cea mai ciudată este că berea asta se servește la micul dejun… Nu lapte, nu cafea, nu ceai, nu suc de portocale; bere de 11% alcool, da.

Este clar o bere potrivită pentru Valentine’s day, Dragobete, 8 Martie, de apocalipsă sau de dimineață.

Hai să vedem minunea, care se prezintă cu o etichetă roz, bine că nu are luminițe și cu tot felul de gogoși, acadele, ciocolată, bomboane de zici că e ambalaj la lenjerie intimă comestibilă, sau nu. Originală prezentarea și merită un 7.

Hai sa evităm un diabet timpuriu și să desfacem recipientul.

Măi oameni buni, zici că am desfacut sticla în care era gaura neagră. S-a făcut în cameră beznă, becurile se înfiletau singure în dulie, întrerupătoarele făceau clamp clamp de nervi, led-ul de la televizor era acum un pixel mort, fosforul din ceas s-a evaporat, am văzut cu ochii mei cum iese lumina din frigider..beznă. Și asta era la interior dar să vezi la exterior ! Eu nu știam că am jaluzele  dar afară beznă, am deschis geamul și m-a lovit întunericul în ceafă iar în frunte bezna. Jur, așa bere neagră nu am mai văzut iar pe asta am și simțit-o sub formă de beznă solidă.

Ce să mai vorbim de aspect, 10 ?! Noroc de spuma abundentă, cremoasă și maronie că am reușit să vad unde este paharul ca să beau întunericul.

Mirosul este fenomenal iar o bere neagră după parerea mea ar trebui să aibă arome fresh, de cafea prăjită, ciocolată și hamei. Mda, așa miroase întunericul. Știu că la subsolul blocului nu miroase așa.10 absolut pentru miros.

Gustul în schimb este mai tare ca întunericul, ușor amar, dulce  și sărat  inițial dar after-taste rămâne doar gustul amar și se simte și alcoolul. Gustul este corect pentru o bere stout dar pentru un consumator de bere amator asta s-ar putea să-i schimbe orientarea și să treacă pe cidru. Nu mă pot hotărî ce notă să dau pentru gust. Așa ca ciudățenie aromele de cacao și vanilie la o bere stout artizanală sunt bine echilibrate dar acel retrogust doar amar și alcoolic mă cam deranjează.

8 pentru gust ceea ce duce la o notă finală 8,75.

Producătorul recomandă berea asta alături de mâncăruri dulci  sau ca bere de meditație la sfârșitul mesei ceea ce este absolut corect dar așa ca o provocare eu cred că merge bine cu noaptea, bezna, gaura neagră, apocalipsa și cu eclipsa totală de orice.

RECOMAND

Marca – Mikkeller

Producator – Lervig Aktiebyggeri Norvegia

Distribuitor – Shelton brothers INC

Tara de origine – Norvegia sau Danemarca

Ambalaj – sticlă 0,33L

Sursa – donație

Alcool – 11 %

Ingrediente – apă, malț din orz, zahăr, fulgi de ovăz, hamei boabe de cacao, vanilie și drojdie. Cumva ca la tiramisu.

Tip – artizanală de tip STOUT

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – cu cupa cât mai închisă, pahar de vin roșu sau cognac


Mikkeller – Beer Geek – Dessert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.