Să vă zic sincer nu gătesc foarte mult, dar atunci când o fac iese CHEF-ul din mine. In general nu mă interesează doar aspectul cu toate că mâncam și cu ochii și cu nasul și cu mâna când e cazul, dar pentru mine gustul este pe primul plan. Cred că este prima dată când sunt mulțumit de gust și de aspect cu toate ca am mai găsit niște chestii de îmbunătățit, dar nu vi le zic până nu le experimentez pe mine.

Prefer carnea asta de la porc pentru că nu are multă grăsime, pentru că se gătește repede și dacaă se gătește repede poţi sa te joci cu ea, culinar vorbind. Parcă-i si vad pe unii cum o leagă de calorifer. Nebunilor !

                O să vă scriu aici cum am făcut eu după ceva încercări si amestecând tot felul de rețete și sfaturi.

                Primul pas este să cumpărați un mușchiuleț de porc, iar dacă nu vă place porcul divorțați și comandați shaorma de păstrăv.

                Bucata asta de carne o găsiți pe porc undeva pe spate, dar mai bine întrebați , măcelarul nu porcul.

                Prima dată scoateți carnea de unde o aveti si aruncați pe ea sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat apoi o lăsați așa cam o oră să se uite la tavan.
Apoi, după ce ați băut minim bere, aruncați în tigaie nițel ulei de măsline și cauterizați carnea pe fiecare parte apoi o lăsați să se odihnească pe un grătar, dar dacă nu aveti faceți ca mine.

                Cât timp se odihnește mușchiul băgați la tocător sau blender pesmet, pătrunjel, tarhon și arahide prăjite  sau fistic dacă sunteți pe bogăție. O să rezulte o chestie verde fix cum e gazonul sintetic de la Pomârla.
Când s-a răcit carnea ungeți-o zdravăn cu muștar de Dijon, nu băgați crenvuștilă săracilor ! Apoi o tăvăliți bine de tot prin chestia verde, nu pe vecina  ci pe carne, după care o așezați în ceva tava pentru cuptor după ce ați uns-o in prealabil pe vec… cu unt si puneți niște bete de frigărui pe fund, pe fundul tăvii. Chiar nu vreau sa vad  mâine dimineata la metrou oameni cu bete de frigărui înfipte in dos care se cred păunii sau ceva.

Din pacate nu pot sa va dau timpi de gătire dar va recomand sa va luați un termometru de bucătărie. Când carnea la interior are 77-79  o scoateti si o așezați pe același grătar sau un țambal de bete improvizat.  O lăsați așa cam 10 minte pentru ca in timpul asta mușchiul se pregătește pentru ce urmează, adică acidul gastric. Acum nu va mai zic decât ca proteina asta merge foarte fain cu o bere neagră adică asta  Enigma lui Negru Vodă  sau un vin roșu sec mai sec decât glumele mele.
V-am salutat si va zic ca în piure sa puneți musai ceva chimen si scorțișoara.
Pofta mare !


Mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.