Înainte de a fi bere My Antonia a fost o nuvelă scrisă de celebra Willa Cather deținătoare a unui premiu Pulitzer obținut chiar pentru romanul My Antonia în care Antonia este fica unor fermieri, pioneri pe ținuturile din Nebraska. Nu am citit cartea dar cred că merită citită.
Produsă de italienii de la Birra del Borgo, My Antonia este o raritate pentru ei deoarece berea este obținută prin fermentare la temperaturi joase (ei fiind specialiști pe Ale) dar se obține totuși o concentrație ridicată alcool pentru o bere pils iar de aici și numele de Imperial Pils.
Hai totuși să vedem ce se ascunde sub ciudata sticlă care are un design original și destul de atrăgător. Bine, nu știi dacă sub dop e ceva potabil dar tot te mănâncă sub limbă să guști.
Ce poate fi ? Insecticid ?
Foarte personalizat ambalajul așa că fără nici un dubiu dau notă maximă pentru prezentare, 10.
E drept că fără etichetă arată ca o grenadă de mână anti-tanc.
Scoasă din sticlă și turnată în pahar nu mai seamănă cu o grenadă ci cu o bere lager . Spuma este abundentă, cremoasă și persistentă iar culoarea aurie indică clar o bere pils-lager dar nu prea, 9 pentru aspect.
Mirosul are o aromă puternică de hamei combinată cu aroma de citrice dar citrice din alea mici mai necoapte mai amare așa…Primul vestitor al gustului cu aroma de nicovală este mirosul, care astfel parfumat ia o notă de 7.
Vreau să recapitulăm puțin: aspect de lager sau chiar pils, miros de citrice dar amare și gust de ?!
Demențial.
Scuze ! Am crezut că jucăm fazan.
Dacă la miros aveam ceva arome de citrice asta nu se întâmplă și la gust.
Gustul este dur, amar și puternic carbonatat la degustare iar after-taste amarul este treptat înlocuit de ceva acru-sărat dar se menține aciditatea. Pentru o bere artizanală aciditatea asta este neobișnuit de mare dar bine primită. Gust de 9 pentru o bere artizanală.
Cu un scor de 8,75 RECOMAND .
Marca – My Antonia
Producator – Birra del Borgo
Tara de origine – Italia
Ambalaj – Sticlă 0,33L
Sursa – Cadou
Alcool – 7,5%
Ingrediente – Apă, malt din orz, hamei, drojdie, zahăr
Tip – IPA
Temperatura de servire – 10°C
Pahar – Conic