Nenea Iancu nefiltrata

Nenea Iancu – weissen

Nenea Iancu nu este o bere autohtonă aşa cum credeţi, foloseşte doar un nume românesc, mai precis psedonimul lui Ion Luca Caragiale care aparent era şi berar în timpul liber sau mai bine zis finanţator de berării. Berea este produsă în Germania după o reţetă nemţească ceea ce nu este rău dar mă deranjează puţin această asociere cu I.L. Caragiale. Pur şi simplu am impresia că numele berii a fost ales intenţionat pentru a duce consumatorii în eroare.

Trecem peste detaliile acestea deoarece până la urmă ne interesează băutura în sine. Pot să vă spun că astăzi am degustat varianta nefiltrată, o bere albă din grâu care întradevăr are proprietăţile unei beri produsă după reţetă nemţească. Are un gust bun, dulce şi puţin acră , un miros fructat şi uşor fresh iar la aspect prezintă o culoare aurie, tulbure specifică berilor nefiltrate însă fără urme de drojdie. Producătorul se laudă cu o spumă abundentă, densă şi care persistă până la final, aproape adevărat mai puţin partea cu persistatul.

Din punctul meu de vedere se pretează la o masă cu peşte sau paste.

În concluzie este o bere bună pe care o RECOMAND, dar care nu se ridică la aşteptările mele plus că mă irită asocierea cu I.L Caragiale. Puteau foarte bine să o numească Herr Bismarck sau Frau Merkel.

 

Marca: Nenea Iancu
Producător: Arcobrau Brauerei

Distribuitor : World of beer
Ţara de origine: Germania
Ambalaj : Sticlă
Sursă : Mega Image

Alcool: 5,5 %

Ingrediente: apă, malţ din grâu şi orz, hamei şi drojdie de bere

Tip: Weissen
Calificative (?/10)

  • Prezentare – 5
  • Aspect – 7
  • Miros –  8
  • Gust –  8

Notă finală 7


Nenea Iancu– weissen
Tagged on:             

One thought on “Nenea Iancu– weissen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.