Night Lights – black IPA

Știu exact la ce să mă aștept de la berea asta. Black, night și IPA duc clar la o bere neagră dură de poți să spargi lemne pe ea dacă ai lemne dacă nu poți să-ți spargi capul, dacă-l ai. E posibil ca după câteva Night Lights să dispară ”lights” și să te înfigi cu capul într-o bordurăâ conformă, proaspăt schimbată și ascuțită.

Ei spun că ar fi black IPA dar pentru mine este o bere Black Stout în toată regula. Vă spun de la început că berea asta nu e pentru cei care preferă berea cu lămâie sau  vin cu cola. Este întradevăr mai alcoolizată, 6,5% Vol dar nu asta doare ci gustul puternic amar, sec și after –taste ușor acru-amărui dar totuși puțin cam acidulată pentru o bere stout, poate de aici IPA și un 6/10 din partea mea, prea amar.

La aspect nu am ce comenta, așa cu m-am obișnuit și această bere de la HH are un aspect perfect pentru o bere neagră și pot să ofer un 10/10 mai ales pentru spuma abundentă, densă, părfumată și care stă în pahar și două zile după ce ai băut berea. Mirosul, cu o notă 8/10,  este ca un diavol tazmanian, sub aromele de fructe uscate și cafea ascunde acel gust amar de-ți crapă dinții și unghiile de la picioare. Da știu n-are nici o legatură comparația dar e și el negru.

La prezentare dau așa de încurajare 5/10 pentru povestea de pe eticheta spate.

Cu un scor de 7,25 ar fi o bere de recomandat dar nu este pe gustul meu aşa că NU.

Poftim și povestea

Marca –  Night Lights

Producător – Hop Hooligans

Distribuitor – Hop Hooligans

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 0,5L

Sursa – donaţie

Alcool – 6,5% VOL,

E.P. – 15,2°P

Ingrediente – apă, malt de orz, fulgi de ovăz, hamei, drojdie.

Tip – IPA- Black Stout

Temperatura de servire –  rece 2-4°C

Pahar – pint, halba.


Night Lights – black IPA
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.