Niksicko – Lager

”Dacă personalitatea voastră este de neatins iar inima vă este sinceră atunci știți de ce există un singur NIKSICK. În fiecare picătură de NIKSICK există o prospețime unică a ghețarilor și energia puternică a naturii.”

Ceva mai abstract n-am mai citit până acum. Și dacă mima Picasso un tablou pictat de Van Gogh tot înțelegeam ceva dar textul de mai sus este absolut abstract.

Niksicko este berea națională a Muntenegrului sau mai bine zis berea locală din această țară cu o istorie zbuciumată. Muntenegru are istorie destulă dar berea au descoperit-o ieri sau poate chiar azi dimineață după micul dejun. Acel an 1896 e pus la derută sau reprezintă anul în care au descoperit apa potabilă. Glumesc, apa au descoperit-o mai târziu.

Prezentarea este cea clasică: etichetă verde, trei medalii obscure, ceva coroană cu aripi de vulturi, hamei pe fond roșu și un an care nu reprezintă nimic important. Deci 4 este cam tot ce pot să ofer.

Dacă la exterior e vopsit cardul de  la interior iese leopardul, o felină destul de agresivă, cu o spumă abundentă care persistă și o culoare de lager veritabilă. În concluzie 7 pentru aspect.

Mirosul te duce cu gândul la o bere IPA din cauza aromelor puternice de hamei dar gustul este clar de lager. Ofer un 6 pentru miros iar pentru gustul amărui, sărat și sec after taste dau maxim un 5.

5,5 este o notă generală destul de bună și probabil că este pe primul loc în TOP 100 beri produse în Muntenegru.

Acum dacă faci efortul să ajungi în Muntenegru este păcat să nu guști berea locală dar mai păcat este să nu încerci vinul roșu alături de preparate tradiționale.

NU RECOMAND Niksicko pentru că nu excelează prin ceva dar recomand Muntenegru.

Marca – Niksicko

Producator – Trebjesa

Tara de origine – Muntenegru

Ambalaj – sticlă 0,5L

Alcool –5 %

Ingrediente – apă, hamei și alte chestii pe care trebuie să le traduc cu google

Tip – lager

Temperatura de servire – 4-5 °C

Pahar – pint sau halbă


Niksicko – Lager
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.