Olovina – Pale ale sau varianta chinezească, adică pe galben. Ce este Pale Ale ? Păi e o bere blondă de pe timpuri, asta pe scurt că dacă o măsurăm pe lung terminăm în 2024.
Dacă vreți introducere atunci căutați mai jos:
OLOVINA – India Pale Lager
OLOVINA – Amber ale
Olovina – English Ale
Așa cum v-am obișnuit vă dezvălui prima dată descrierea producătorului, iar apoi arunc eu cu păreri personale.
     ”Chiar dacă aromele par inițial mai degrabă dulci, datorită notelor de miere polifloră destul de intense, gustul este caracterizat de un echilibru perfect între senzațiile de citrice, grapefruit & pomelo și ierburi aromate uscate. O bere expresivă, cu personalitate, ușor de băut, răcoritoare şi reconfortantă.”

     Eu cred că cei care au scris descrierea de mai sus ori au băut până atunci gaz lampant sau păcură ori confundă polifloră cu polimer și pomelo cu sacâz.

     Gustul este destul de aspru cu arome de gutuie și sâmburi de caisă, iar carbonatarea scăzută amplifică aromele astea after-taste. Este o berea grea și deloc fresh.       

     În pahar arată cam așa și asta e a doua încercare în ideea de a obține mai multă spumă:

     Da, spumă ca pe vremea lui Noe. Efectiv zici că e spumant de baie. Dacă mâine vine apocalipsa spuma asta va sta în pahar cu mâinile în șold și se va uita nepăsătoare, fix ca Marica. Nimeni n-are ce sa-i facă.

     Dintre toate, cred că la capitolul prezentare stă cel mai bine, dar ochiul ăla negru omoară orice urmă de design. Bine, omoară și altceva, dar să nu ne ducem până acolo.

     Recunosc că este o bere foarte ciudată și NU o recomand.

Prezentare – 5

Aspect –9

Miros – 3

Gust – 3

Nota finală – 5

Marca – Olovina

Producător – Tiergarten SV AG SRL

Distribuitor –  Carrefour

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 330ml

Alcool – 5,5%

E.P. –  13,5  °P

Ingrediente – Apă, malț din orz, hamei, drojdie

Tip – Pale Ale

Temperatura de servire –4 – 5°C


OLOVINA – Pale Ale
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.