Petrus – Aged Pale

PETRUS dar mie îmi vine să-i zic Petruș așa ca la un Petru mai mic dar asăzi se pare că avem de lucru cu bunicul lui Petruș.

Aged Pale, este prima dată când am contact cu acesti tip de bere și chiar mă face curios pentru că berea nu se lasă la învechit ca vinul pentru că nu are rost, berea își pierde din proprietăți în timp și chiar expiră dar o să vedem ce este cu această Aged Pale.

Pe bune ?! Chiar ați crezut asta ?

Da, este adevărat. Michael Jackson chiar a dat numele acestei beri doar că acest Jackson nu a avut onoarea să o cunoască pe ”bunicuța”  el a fost un scriitor și jurnalist britanic, autor al unor cărți și articole de mare influență despre bere și whisky. Această bere a fost vândută în cluburile lui Michael și astăzi cică este o bere de referință în SUA pe segmentul berilor acre dar de obicei se folosește în combinație cu alte beri.

Eu o să încerc varianta brută, fără combinații chiar dacă pe etichetă sunt avertizat că are o aciditate sau acreală de 5/5, pentru asta sunt plătit să ma sacrific eu în locul vostru.

La prezentare Petrus Aged Pale arată ca o hartă de metrou sau ca o reclamă la un strung. O grămadă de detalii se înghesuie și se bat pe fiecare milimetru pătrat de etichetă, zici că ești în Pipera, o zonă de căcat pe care se bat proști. Cumva este gândită ca o etichetă pentru o bere artizanală, chiar reușită. Merită o notă de 7.

La aspect obsevăm spuma abundentă, densă și care persistă, culoarea  este aurie și ușor roșiatică specifică berilor ale iar general pentru aspect ofer un 8.

Mirosul este total neobișnuit pentru o bere. Miroase a oțet și nu exagerez poate că este o bere expirată dar hai să vedem și gustul iar apoi o să mai desfac o sticlă să ne lămurim.

Gustul este $%^&^%*&%^&$#%$#^&**)(*_))(*&^%%$#…….. acru de să-ți …(**(&**&%^%$#$%#$ și puțin amar after taste dar acru de ți se strepezesc …%^&^%.

Oameni buni….mai desfac o sticlă pentru că pe asta nu pot să o beau.

A doua sticlă este la fel deci 0 pentru miros și 0 pentru gust și 3,75 nota finală pentru o zeamă pe care NU pot să o recomand.

În concluzie Petrus-Aged pale este de fapt o APA, American Pale Ale descoperită sau inventată în 1980 și chiar este ceva specific USA iar din punctul meu de vedere este un fel de Hellas(zeamă super acră).

Marca – Petrus – Aged Pale

Producator – Brouwerij De Brabandere

Distribuitor – Lidl dar cam rar

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Sursa – gaură în bugetul propriu

Alcool –7,3%

Ingrediente – apă, malt de orz, hamei și super concentrate de ceva mai acru ca lămâia sau Mihaela Rădulescu.

Tip – OZN

Temperatura de servire – 6-8 °C

Pahar – lalea


Petrus – Aged Pale
Tagged on:                     

2 thoughts on “Petrus – Aged Pale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.