Petrus – Aged Red

Revin după o mica pauză cu o nouă bere sau veche din seria PETRUS, sezonul doi cu superi beri pe care după ce le guști ai nevoie de minim trei săptămâni terapie intensivă cu o bere lager sau pils. Dacă nu mai aveți pe hdd ultima recenzie la Petrus click aici.

Așa în general eu sunt pregătit pentru orice bere dubioasă de pe planetă dar după ce guști gaz lampant sau cremă de ghete te uiți de două ori pe etichetă și în pahar de patru. Așa că mi-am pregătit ca antidot niște bere de suflet și de sezon despre care am discutat aici.

Bun, Petruș Aged Red este o combinație de 15% Petrus Aged Pale și 85% bere brună cu cireșe, deci e clar alt borș American dar hai să nu judecăm înainte așa că trecem la recenzie.

La prezentare fix același lucru ca la Aged Pale, zici că sunt notițele fostului meu professor de atelier care era în stare să scrie  Luceafărul pe metrul de tâmplărie cu polizorul, super skill la acuratețe deci 7.

 Aspectul este fermecător dar până la ”red” trebuie să te obișnuiești cu un negru mat și o spumă brună, abundentă și densă dar care nu excelează prin durată dar este ok cât pentru un 8.

Pentru cei născuți înainte de 1980 mirosul este acela de vişinată home-made adică vişine cu zahăr + alcool iar pentru cei mai tineri e mirosul de lichior sau compot cu vodcă. ZERO pentru miros, zero cu 0 mare.

            Am ajuns la gust dar mi-am pregătit niște beri normale pentru situații de urgență.

Poate că pentru amatorii de beri cu arome această zeamă poate fi tradusă ca bere dar pentru mine este o poșircă cu aromă de cireșe și alcool, un fel de ”spaima ficatului”. M-am gândit la 0 inițial dar hai așa un 2 de încurajare pentru gust, se simte și berea cumva în cireș.

Este oribilă, NU RECOMAND, păcat de nota generală 4,25.

Marca – Petrus – Aged Pale

Producator – Brouwerij De Brabandere

Distribuitor – Lidl dar cam rar

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Sursa – gaură în bugetul propriu

Alcool – 8,5 %

Ingrediente – – apă, malt de orz, zahăr suc de cireșe, hamei, aroma de ceva.

Tip – OZN

Temperatura de servire – 6-8 °C

Pahar – lalea


Petrus – Aged Red
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.