Petrus – Blond

Petrus Tradition este o familie de bere care-ți ocupă timpul alături de familie și prieteni. Trei rețete noi, care adaugă o dimensiune suplimentară gustului și experienței. Depinde de noi să prețuim aceste momente când trebuie să găsim un echilibru atât în viața de zi cu zi, cât și într-un pahar bun de bere preparat în rezervoarele de cupru.”

Cam asta este reclama celor de la De Brabandere, producătorul acestor băuturi în formă de bere.

Văd din ce în ce mai des tipul ăsta de reclamă, agresivă din punctul meu de vedere, în care berea se adresează doar cunoscătorilor și celor experimentați în ale berii. Cumva dacă ție ca și consumator nu îți place ce ai în pahar înseamnă că ești retard și nu ai înțeles ce a vrut să zică ”autorul”. Total aiurea, este o scuză tâmpită a producătorului pentru că el este conștient că berea lui se adresează unui anumit segment dar cumva vrea să câștige toată piața.

Nu se poate.

E ca și cum ar zice : ”Berea mea pute a sconcs dar celor experimentați le place deci voi ăia care beți o bere cu aromă de sconcs din eclipsă în eclipsă și nu vă place nu știți ce e bun.

Defecților ! Huăăăăă !!”

Din cele trei rețete noi o să judecăm astăzi varianta blondă care sper să nu pută a sconcs.

La prezentare stă bine,are o etichetă principală lucrată iar cea secundară plină de informașii inutile  dar nu impresionează prin ceva așa că 4 este o notă decentă dar nu de trecere.

Aspectul în schimb este la înălțime. M-ar bate Gambrinus cu sacul de orz dacă spun ceva de rău. Culoarea aurie –roșiatică este absolut fermecătoare iar spuma densă și bogată completează bine peisajul destul pentru o notă de 9.

            Mirosul este fresh cu o puternică aromă de de hamei și care anunță o bere aspră de tip IPA ceea ce este eronat, 4 pentru miros.

Vă spun sincer că această bere m-a cucerit deja de la aspect iar gustul este de 10 pentru o bere de tip Ale. Gustul este fructat deci puțin dulce dar after-taste este amar și sărat. Este o bere slab carbonatată și eu o RECOMAND ca aperitiv sau ca o băutură alături de ceva paste sau pește.

6,75 nota finală

Marca – Petrus – Blond

Producator – De Brabandere

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – Sticlă 0,33 L

Alcool – 6,5%

Ingrediente – Apă, malt de orz, zahăr, hamei

Tip – Ale

Temperatura de servire – 6-8°C

Pahar – Tip lalea.


Petrus – Blond
Tagged on:         

One thought on “Petrus – Blond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.