Royal Execution

Observ o tendință în creștere a producătorilor de bere ”underground” adică niște băieți sau fete care se pun pe făcut bere mai altfel. De obicei încearcă să vină cu ceva nou pe piață iar ceea ce este trist, încearcă doar cu o strategie de marketing nu neapărat cu un produs bun, nou sau deosebit calitativ.

Începem azi o mini-serie așa ca la HBO un fel de sezon pilot doar că eu vă spun din start că nu va urma sezonul doi. Sau…

Trecem peste intrigă, underground, marketing și vă prezint Royal Execution prin decapitare ca să completez eu în română.

Această bere de la Hop Hooligans este de tip Lager – Bock Black care din punct de vedere aspect se evidențiază prin spuma abundentă și care persistă mai mult ca paharul, dacă nu-l speli. Culoarea este cumva brun-mat dar cu paharul aburit este greu să îți dai seama că nu este neagră complet.

Ne-am uitat destul în halbă așa că încep degustarea. Mirosul este foarte puternic de alcool și cafea totul combinat cu niște fructe care nu au fost descoperite.

 

  Gustul este puternic amărui, sec și se simte alcoolul iar carbonatarea slabă face ca retrogustul să fie aproape la fel, cu diferența că dispare puțin din alcool și revine cafeaua.

Știu că ce am scris mai sus nu indică o bere excepțională, nici nu este, dar este o bere bună, corectă și care pe segmentul ei Lager – Bock Black se poate impune lejer.

Totuși Royal Execution nu este o bere pentru oricine. Este o bere dură foarte aromată și care se adresează unui anumit segment de consumatori.

Această bere nu va fi servită niciodată lângă un desert dar merge cu o friptură de vită sau românește cu ceva ceaun porcesc.

RECOMAND !

Marca – Royal Execution

Producator – Hop Hooligans

Distribuitor – Hop Hooligans

Tara de origine – România

Ambalaj – Sticlă, 0,5L

Sursa – Donație. Multumim Ghib, mâine o să primești și decorația de mare Cavaler Berar.

Alcool – 5,8%

Ingrediente – apă, malt de orz, hamei, drojdie.

Tip – Lager

Temperatura de servire –  4°C

Pahar – Pint sau halbă

            Calificative

Prezentare – 8

Aspect – 8

Miros – 5

Gust – 7

Nota finala – 7

 


Royal Execution
Tagged on:                     

One thought on “Royal Execution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.