Sapporo
Sapporo este un oraș în Japonia cam obscur din punct de vedere popularitate dar amatorii sporturilor de iarnă s-ar putea să fi auzit de el cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă din 1972.
Dacă Sapporo, orașul, este la fel de popular ca berea Neumarkt în Germania totuși este primul producător de bere care a produs o bere cu orz cultivat în spațiu pe Stația Spațială Internațională în 2006. Dacă acum îmi iese pe gât un ”allien ” clar e de la SUSHI.
Fără să o mai lungim, Sapporo este o bere de origine japoneză dar berea pe care o degust eu acum a fost fabricată în Canada și la fel ca orice lucru produs în Canada această bere este oribilă.
Pentru cei care doar caută o bere bună mesajul meu este că NU RECOMAND această bere așa că voi continua să detaliez doar pentru cei care vor informații suplimentare.
Sapporo degustat de mine este o bere lager foarte ușoară cu o culoare aparte, auriu – roșiatic, cu spumă abundentă dar care dispare în cinci secunde (la o bere bună spuma rezistă aproximativ 3 minute). Mirosul de carton ud indică o bere veche, caracteristică OK la o bere Ale sau Trapistă dar aici nu are ce căuta.
Gustul este absolut sec, poate puțin sărat dar carbonatarea sub medie nu ajută deloc retrogustul.
Singurul lucru care îmi place la această bere este ambalajul din aluminiu care imită cumva un pahar de bere. Ambalajul gol cred ca are 200gr, este foarte solid și chiar aș vrea să văd un meltean cum încearcă să-și strivească doza de bostan.
Pe scurt: cam bei degeaba pe bani mulți, 7,99 RON în LIDL.
Caracteristici
Marca – SAPPORO
Producator – Sapporo Canada
Distribuitor – Lidl
Tara de origine – Canada
Ambalaj – Doză 0,65 L
Sursa – Lidl
Alcool – 5,0%
EP (extract primar) – 11°P
Ingrediente – apă, malt din orz, hamei
Tip – Lager
Temperatura de servire – Rece, foarte rece și repede
Pahar – Halbă de bazar
Calificative
Prezentare – 9, pentru doza originală.
Aspect – 3, doar pentru culoarea roșiatică
Miros – 0
Gust – 1
Nota finală – 3,25, pentru ambalaj că de nu scorul este 1,33