Șapte Coline este un brand ieșean sub care niște oameni au început să fabrice bere într-o veche fabrică, sper că o fabrică de bere nu de termopane. Au început în 2005 doar că au tras frâna de mână în 2009 și au golit instalația. Motivul ? Cică să nu mai facă compromisuri și bla bla.
Au stat drept și au gândit strâmb iar în 2018 se relansează cu mare fast:
”La berăria Șapte Coline berea este produsă după rețete verificate și dovedite în timp pentru a garanta același gust premium în fiecare pahar.”
Cred și eu că în nouă ani tot au verificat și au dovedit.
Mă opresc cu introducerea iar dacă mai vreți povești vă invit aici — https://saptecoline.ro/valorile-noastre/

Prezentarea nu este senzațională, adică nu are ceva design care să-ți ia ochii, poate doar numele Șapte Coline care mai mult te duce cu gândul la un vin nu la bere. N-am ce să punctez aici plus că insistă excesiv pe ”nefiltrată” și ”artizanal” dar despre astea discutăm mai târziu. Pentru o bere artizanală 3 pentru prezentare, eticheta are totuși o formă dubioasă.

La capitolul aspect vreau să aduc în discuție termenul de ”nefiltrat” prezentat pe etichetă. Dragilor, berea este e limpede ca apa plată. Despre spumă nici nu are rost să vorbim. Jandarmii care se ocupă de calitatea berii spun că la o bere de calitate spuma trebuie sa fie densă, bulele să fie mici și uniforme și să persiste minim trei minute. Să zicem că după trei minute mai vezi ceva spumă dar atât. Cel mai tare mă supără partea cu nefiltratul, ar putea să renunțe la falsa informație de pe etichetă așa că 1 pentru aspect.

Trecem la ce contează cu adevărat la o băutură și anume miros și gust. Ambele caracteristici se evidențiază prin arome puternice de hamei. Mirosul are o ușoară caracteristică Fresh de citrice iar gustul este destul de amar și sărat dar salvează situația retro gustul care vine cu ceva arome de fructe. Aici este un exemplu clar de situație unde mirosul și gustul se combină bine: 7 miros și 6 gust.

4,25 nota finală pentru berea asta dar cu note mici la aspect și prezentare. Eu sincer NU RECOMAND pentru că am impresia că ”umblă cu cioara vopsită” din punctul meu de vedere nu e nici artizanală nici nefiltrată. Dacă cumva mă înșel accept o invitație în fabrică să ne împăcăm. 🙂

Vă doresc bere rece-n frigider și aripioare picante în farfurie !

Tip bere– Lager
Marca –Șapte Coline
Producător – Berăria șapte Coline
Ambalaj – Sticlă 0,5L
Ingrediente –Apă, malț din orz, hamei, drojdie
Alcool – 4,75%
E.P. –  12 °P
Temperatura de servire – 4°C
Pahar recomandat – Tip Pilsner pentru spumă sau un pahar mare de vin roșu pentru miros.


Șapte Coline- Triplu H
Tagged on:                     

5 thoughts on “Șapte Coline- Triplu H

  • 17 January 2021 at 2:28
    Permalink

    Am berea asta de vreo 4 zile în frigider. Nu prea sunt tentat să o deschid.

    Reply
  • 18 January 2021 at 18:08
    Permalink

    bro. sapse coline neagra. o recomand. serios !

    Reply
    • 18 January 2021 at 19:38
      Permalink

      Salut,
      Am notat. Poate o găsesc weekendul acesta.

      Reply
  • 17 August 2021 at 13:42
    Permalink

    Frumoase review-urile!
    Legat de nefiltrat: cred ca lasata suficient de mult la decantat, sau poate chiar tratata cu diverse, poate deveni limpede fara sa fie filtrata (mecanic). Adica si anumite beri facute de mine, daca le las suficient de mult, devin limpezi … fara sa le filtrez in vreun fel.
    Nu stiu cum e berea aceasta, zic doar ca cine stie … sunt sanse sa nu fie filtrata 😀

    Reply
    • 23 August 2021 at 19:18
      Permalink

      Salut,
      Mulțumesc pentru vizita și feedback. O sa aprofundez subiectul cred totuși ca la berile craft e mai ușor sa le obții claritatea. Habar nu am est posibil sa bat câmpii.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.