Ingrediente

  • 40 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 10g ghimbir ras
  • 20 ml suc de lămâie
  • 1/2 linguriță usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250g scoici Saint Jacques
  • 500g mazăre
  • 50g unt
  • 1 portocală
  • 1 linguriță mentă tocată
  • sare
  • piper

Vă propun azi o rețetă care pare la prima vedere complicată și de fițe dar în realitate este destul de simplă dacă stați bine cu nervii și cu banii.

Pregătim așadar scoici Saint Jacques. După ce am arat de zor pe ogoarele internetului am ales câteva idei pe care le-am combinat și mi-a ieșit următoarea rețetă.

Pentru început avem nevoie de scoici și la capitolul ăsta sfatul meu este să cumpărați unele gata curățate, eu am ales varianta congelată de la Lidl. Oricum, slabe șanse să găsiți scoici proaspete, maxim cred refrigerate dar vă spun că la gust cele congelate au fost foarte bune.
Bun, dezghețați scoicile lent la frigider deci ar fi bine să faceți treaba asta cu o seară înainte apoi le ștergeți bine cu un șervet de hârtie. În acest moment e bine să puneți mazărea la fiert. Variante de piure de mazăre sunt destule pe internet dar eu o să vă prezint metoda mea, destul de simplă din care rezultă un piure gustos și pufos.
Eu prefer mazărea congelată deoarece este mult mai gustoasă decât cea la conservă. Deci pun mazărea la fiert cu puțină sare pentru aproximativ 20 de minute, e puțin cam mult dar așa evit surprizele. Apoi scurg apa adaug unt cam 50-60g la 1kg de mazăre și o pisez cu blenderul. Acum, în funcție de consistența dorită se adaugă lapte sau smântână pentru gătit și gata. Se ține la cald până la montaj.

Este timpul să ne ocupăm de scoici. Înainte de a găti scoicile pregătim sosul. Într-un bol amestecăm 1 linguriță de zahăr,1 linguriță de apă, ghimbirul dat pe răzătoare, zeama de lămâie și usturoiul granulat. punem restul de zahăr și apă într-o cratiță pentru sosuri și o lăsăm la fiert până începe să se caramelizeze apoi oprim focul și adăugăm compoziția din bol. nu lăsați prea mult zahărul la caramelizat deoarece o să lăsăm puțin sosul și cu scoicile.
Ne ocupăm acum de scoici. Punem cele două linguri de ulei într-un wok iar când uleiul este încins adăugăm scoicile, presărăm puțină sare și piper și le rumenim cam 2 minute pe fiecare parte sau până capătă o tentă maronie. În acest moment adăugăm sosul, amestecăm rapid, adăugăm menta și lăsăm la foc maxim un minut.
Gata, puteți monta totul în farfurie iar pentru un plus de savoare puteți adăuga spumă de portocale care se obține foarte simplu. Se stoarce o portocală iar sucul se mixeză în blender până face spumă deasupra.

Poftă bună !

SFATURI ABSOLUT UTILE DAR NU NEAPĂRAT NECESARE.
– pentru plating păstrați câteva boabe de mazăre fierte.
– tot pentru plating dar și pentru gust puteți folosi câteva felii de ridiche
-Dacă untul este sărat atenție cu sarea la piure


Scoici Saint Jacques caramelizate cu piure de mazăre și spumă de portocale
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.