Berea Scorilo este o afacere de familie. A pornit din iubirea față de berea bună și față de Poiana Mărului sau cel puțin așa scrie pe site-ul lor.

Scorilo cunoscut pentru ca cel mai probabil a fost tatăl lui Decebal este primul om care a organizat o luptă intre doi câini pe nume varză și viezure. Dacă nu știți legenda nu-i nimic, o găsiți pe wikipedia lângă articolul cu tunelurile dacice.
            Mai este o legendă care spune că ” în prima zi de primăvară, când soarele bate pe pietrele Scorile (pietrele lui Scorilo), norocosul poate găsi comoara regelui dac.” Asta o găsim tot pe site-ul producătorului, iar eu sincer nu prea sunt curios ce a îngropat Scorilo, maxim brânză.

     Hai să vedem cu ce bere avem de lucru. Producătorii o recomandă ca fiind o bere LAGER(asta pe site-ul lor), dar dacă te iei după aspect ai zice că ai WEIZZEN în pahar cu toate că nu are grâu în compoziție. Ca și ambalaj se prezintă într-o sticlă de 0,5l destul de banală, dar o salvează eticheta care, ca de obicei la berile așa zise artizanale, e plină de informații, povești, hărți și integrame. La aspect fix cum ziceam mai sus, numai a bere lager nu arată. Spuma e greu de obținut și am încercat cu două tipuri de pahare care ambele favorizează spuma, dar nu are consistență, iar bulele suns mari si neregulate. Deci nu e spuma aia cremoasă la care speri.

Mai jos și încercarea cu paharul pentru weisen cu toate că e oleacă de păcăleală fiind fix o bere nefiltrată.

La capitolul miros ori am covid ori mirosul se ascunde foarte bine. Deci are un miros destul de neutru mai aproape spre fresh.
Gustul este destul de acru, nițel fructat, dar cu o carbonatare slabă și cu un retro gust de limonadă uitată pe etajeră fix ca țigara.
Eu sunt mare amator de beri albe, dar fiertura asta cu drojdie NU am cum să o RECOMAND.

Prezentare – 7
Aspect – 3
Miros – 2
Gust – 2
Nota finală – 3,5 / 10

Marca – Scorilo
Producator – MVT Global Consulting SRL
Distribuitor – ceva hypermarket
Tara de origine – România
Ambalaj – sticlă 0,5l
Sursa – primită de bunicul meu de la Burebista
Alcool – 5%
E.P. – nespecificat °P
Ingrediente – Malț, hamei, drojdie și apă
Tip – Lager/ bere albă
Temperatura de servire – Producătorul recomandă 10°C, eu cred ca e cam mult.
Pahar – Am incercat cu ceva cilindru, fail maxim la spumă. Recomand Weisen cu toate că nu face minuni


Scorilo
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.