silva-blonda

Silva  – Lager

Dacă Ursus este cumva regele berii în România atunci probabil că Silva este regina. Dar nu! Silva, conform scrisului de pe ambalaj este ”mândria berii românești”. Tot ambalajul ne povestește cum Silva este născută în inima Transilvaniei și a moștenit valorile  adevărate ale…bla bla bla,spirit, bla bla bla, devotament… vorbe aiurea și fără legătură cu realitatea.      De fapt această bere românească  și nu doar ea, au original doar numele. Aproape toate fabricile de bere au fost cumpărate de producători străini care au păstrat numele dar au venit cu rețeta lor ”originala” care de cele mai multe ori conține MALAI. Foarte original. O să vorbim pe larg despre acești producători și cum au distrus ei rețetele originale românești.

Dar haide să vedem ce avem în halbă. La prima vedere este o bere lager de culoare auriu – deschis, foarte expresivă culoarea, limpede și cu spumă abundentă și densă dar care persistă …exact, trei secunde, hai cinci. Mirosul este chiar foarte plăcut, fresh cu arome de fructe exotice (probabil de la porumb), iar gustul amărui dar însoțit de carbonatarea medie îi oferă acestei beri o aromă aparte. Nu este o bere răcoritoare ci din contra o bere dură dar care ascunde bine concentrația de alcool peste medie.

Eu o RECOMAND dar atenție! Silva nu este o bere pe care să o servești de plictiseală. Adică te oprești la o terasă să aștepți pe cineva și comazi o bere așa ca să treacă timpul. Nu ! Silva se servește la o cină alături de o pastramă de oaie sau un ciolan de porc pe varză.

Caracteristici

Marca – Silva

Producător – Heineken, unul din rechini

Distribuitor – Heineken  – același șacal

Ţara de origine –  România

Ambalaj – doză 0,5 L, recomand varianta la sticlă

Sursă – Mega Image

Alcool – 5,1%

Ingrediente – apă, malt din orz, MĂLAI, hamei.

Tip – Lager

 

Calificative

Prezentare 7 Îmi place design-ul cu fond alb

Aspect        6 culoarea și limpezimea prezintă un atu

Miros          5 ascunde bine alcoolul

Gust           3 Nu este chiar ceea ce îți dorești de la o bere lager, prea dură

Notă finală  5,25


Silva – Lager
Tagged on:                 

One thought on “Silva – Lager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.