silva-black_09-11-2016

Silva – Neagră

Despre Silva am mai vorbit la modul general aici așa că nu are rost să mă repet cu niște chestii acum dar astăzi avem variant neagră sau ”strong dark”.

Am o părere bună în general despre Silva neagră, nu excelează dar este corectă ceea ce este un plus, raportat la producătorii autohtoni. Trebuie să recunoaștem că berea neagră produsă de Silva este cea mai bună sau corectă bere neagră de producție internă.

Este o bere lager de tip Bock Black adică cu o aromă amăruie și miros de cereale prăjite, carbonatare medie. La aspect pot să punctez culoarea brun-negru dar spuma este … de fapt nu este. Retrogustul se remarcă prin aroma de cafea la ibric și poate puțin caramel dar puțin.

Eu nu sunt băutor de bere neagră dar am încercat odată un ”submarin” și dacă îmi aduc bine aminte era cu bere Mamaia în Eforie Sud în 96 sau 97, nu contează. Probabil că unii se întreabă ce este ”Eforie SUD” și care este legătura cu Mamaia sau ce caută submarinul în discuție.

Ei bine, legătura este Marea Neagră și drumul ăla infect bară la bară sau berea MAMAIA. Da, a fost odată o bere MAMAIA și nu era nici scumpă și nici bunică.

Dacă ai citit până aici, clar vrei să știi ce înseamnă ”submarin” în argou sau jargon, sper. ”Submarinul” este alcătuit dintr-o bere neagră și proastă servită la halbă și un păharel mic de coniac sau rom la fel de prost imersat în halbă.

Silva Dark este o bere corectă pe acest segment și o RECOMAND ca băutură alături de preparate bogate în grăsimi cum ar fi ciolan afumat cu fasole sau varză dar se pretează foarte bine și la prepararea unor sosuri sau pentru frăgezirea fripturilor.

Marca – Silva

Producator – Heineken

Distribuitor – Heineken

Tara de origine – România

Ambalaj – doză 0,5 L

Sursa – Mega Image

Alcool – 7%

Ingrediente – apă, malț din orz, MĂLAI, hamei

Tip –  Lager – Black

Temperatura de servire – 7-8 °C

Pahar – Pint sau halbă

Prezentare – 6

Aspect – 7

Miros – 5

Gust – 5


Silva – Neagră
Tagged on:                     

5 thoughts on “Silva – Neagră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.