Suceava
Această bere s-a născut în anul 1974 când la Suceava a fost inaugurată fabrica de bere Bermas. Fără să beneficieze de o istorie îndelungată această fabrică de bere continuă să existe şi să producă bere respectând procesul de fabricaţie clasic, fără pasteurizare pentru sortimentul Suceava. Despre procesul de pasteurizare o să discutăm pe larg în alt articol dar pe scurt prin pasteurizare se prelungeşte termenul de valabilitate în detrimentul unor proprietăţi.
Berea Suceava se încadrează perfect în categoria Pilsner Lager. Are o culoare frumoasă aurie şi uşor roşiatică cu o spumă densă şi abundentă dar care nu persistă până la final. Mirosul este puternic cam cum miroase o căpiţă udă. Dacă este să discutăm despre gust, la aceste beri locale (produse după proces clasic), este foarte greu de tras o concluzie deoarece aromele se schimbă în funcţie de lotul de fabricaţie iar procesul fiind în mare parte natural, hameiul folosit contribuie decisiv la aroma finală. Totuşi, în general gustul este puţin amar dar carbonatarea medie o transformă întro bere răcoritoare.
Sunt multe de povestit despre această bere şi clar o să vă povestesc pe larg.
RECOMAND această bere deoarece este obţinută printr-un proces clasic de fabricaţie ceea ce conferă un gust unic acestei beri.
„O bere la timpul ei face cât zece femei…sau invers ?!” Ştefan cel Mare
Marca: Suceava
Producător: SC Bermas SA
Distribuitor : SC Bermas SA
Ţara de origine: România
Ambalaj : Sticlă 0,5 L
Sursă : Suceava
Alcool: 4,4 %
Ingrediente: apă, malţ, hamei şi drojdie
Preţ: cam cât o pâine
Tip: Pils
Calificative (?/10)
- Prezentare – 2 forma recipientului şi eticheta sunt create de un designer decedat în anul 1789.
- Aspect – 6
- Miros – 5
- Gust – 5,6,7,8,9,10 depinde de lot
Notă finală 4,5
Pingback:Bermas – Pils | Renul
Am citit căpriță udă :)))
Pai…nu e chiar rau daca e uda. 🙂
Daca ar fi fost un pic mai amara, as fi fost indragostit 🙂
Bermas mai produce trei sortimente: Bermas, Calimani și Solca. Poate ca una e fix pe gustul tău.