20160831_201242[1]

Berea Timişoreana sau mai bine zis această marcă de bere care se leagă de legenda prinţului de Savoya care cumva a înfiinţat prima fabrică de bere din România la Timişoara în anul 1718.
Ca să ne înţelegem de la început, între berea fabricată acum aproape 300 de ani şi cea actuală nu există nici o legătură, poate doar numele.
Această bere face parte din segmentul „berea noastră cea de toate zilele” sau „bere de duzină” adică un tip de bere accesibil ca preţ şi de o calitate cel mult acceptabilă
Este aproape o bere Lager din toate punctele de vedere. Se prezintă cu o culoare aurie puţin roşiatică, limpede specifică Lager şi spumă abundentă, densitate scăzută şi care nu persistă mai mult de două minute. Mirosul şi gustul se apropie de Lager dar nimic deosebit, doar bere de consum industrial. Merge cu orice de la gazon la rinichi de libelulă şi de la râmă la coaste de ornitorinc cu seminţe de păpădie sau bostan(dovleac).
RECOMAND această bere deoarece se apropie cumva de echilibrul perfect calitate/preţ în segmentul „berea noastră cea de toate zilele” dar atenţie la PORUMB.

Marca: Timişoreana
Producător: Ursus Breweries SA din Grupul SAB Miller
Ţara de origine: România
Ambalaj : sticlă, 0,4 L
Sursă : Mega Image
Alcool: 5 %
Ingrediente: apă, malţ din orz, PORUMB, hamei.

Tip: Filtrată, lager
Calificative (?/10)
• Prezentare – 6
• Aspect – 5
• Miros – 2
• Gust – 3

Notă finală 4


Timişoreana
Tagged on:         

One thought on “Timişoreana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.