final_05-11-2016

Trei ciolane bavareze în jacuzzi cu bere

Astăzi vă prezint un mod oarecum original de a prepara ciolanul de porc afumat. Zic original deoarece este un mix de rețete din care am luat ce am crezut eu că este mai interesant. Deoarece o mare parte din procesul de gătire se bazează pe o rețetă bavareză o să-i zicem rețetei ”Trei ciolane bavareze în jacuzzi cu bere”.

Pentru început aveți nevoie de câteva ciolane de porc afumate în funcție de cît de foame vă este sau câți musafiri aveți. Cantitate maximă nu existî dar clar minim un ciolan conform de aproximativ un kilogram. Eu am folosit două ciolane dezosate și un ciolan cu os, în total cam 3 kilograme. Eu vă sfătuiesc să folosiți doar ciolane cu os dacă este posibil.

nefierte_05-11-2016

Bun, se iau ciolanele și se prefierb cam 15 de minute în oala sub presiune sau 45 de minute normal împreună cu câteva boabe de piper și foi de dafin. După această prefierbere scoateți ciolanele și lăsați-le la răcit căteva minute timp în care pregătiți un sos cu care se vor unge ciolanele înainte de etapa următoare.

! ATENȚIE ! Nu se aruncă apa în care au fiert ciolanele.

Pentru primul sos aveți nevoie de usturoi, nu foarte mult 2-3 căței, cimbru, chimen și sare (nu exagerați cu sarea dacă ciolanele sunt deja sărate). Toate aceste ingrediente se pisează bine iar apoi se adaugă puțin ulei. După ce s-au răcit puțin ciolanele le ungem frumos cu acest sos.

! ATENȚIE ! în unele rețete se crestează carnea. Să nu vă pună careva să urmați acel sfat.

fierte-bere_05-11-2016inainte-de-cuptor_05-11-2016

 

După ce terminați de pictat carnea cu acest prim sos așezați ciolanele într-o oala de lut sau un ceaun mai mare. În cazul în care aceste blide arhaice vă lipsesc este bine să folosiți ceva teflonat sau cu interior ceramic deorece cele trei bavareze vor sta ceva timp în jacuzzi. Le mai adăugăm în această etapă ceapa tăiată cu toporul sau din topor adică în două sau maxim patru, ceva usturoi nedecojit cam două căciulii tăiate în jumătate (dacă vă întrebați: cum în două? Comandați pizza !), cimbru, rozmarin macinat sau proaspăt și BERE, multă bere. Așa de multă bere încât să nu acopere total carnea dar nici să se evapore în 5 minute. La trei ciolane merg cam două beri de jumate (bere blondă lager).În continuare se introduc bavarezele în cuptorul deja încălzit și se dau la foc mic cam o ora iar în acest timp se mai întorc ciolanele la interval de 15 minute.

aproape-fierte_05-11-2016

Acum ora aia nu e bătută în cuie, este posibil să dureze mai mult de o oră iar dacă berea a scăzut aproape de limita de avarie (deloc) mai adăugați dar nu mult.

Când carnea este gata sau aproape gata se scot ciolanele și se ung cu acest sos: miere, bere neagră, chimen, rozmarin sare și piper. Sosul trebuie să fie ca o pastă și e bine ca toate chestiile de mai sus să le amestecați la cald fără să afumați sosul.

 

Ciolanele îmbălsămate în acest fel se pun iarăși în oala de lut, se completează cu puțină bere dacă este necesar și se mai lasă la SPA în cuptor cam 45 de minute.

În timpul ăsta puteți pregăti garnitura dacă este necesar sau doar mămăliga dar obligatoriu mujdeiul cremă de usturoi.

final_05-11-2016

Eu vă recomand aceste ciolane cu o garnitură de cartofi sub orice formă și murături dar obligatoriu înainte de masă o bere tip ALE și în timpul mesei bere lager blondă bine carbonatată cât vă ține ficatul.

Poftă mare și hai noroc !

Era să uit, v-am atenționat să nu aruncați zeama în care au fiert ciolanele deoarece cu 3-4 cartofi și ceva zarzavat obțineți o supă extraordinară și numai bună…a doua zi.


Trei ciolane bavareze în jacuzzi cu bere
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.