Tuborg – Christmas Brew

Tuborg nu este pentru mine nici măcar în top 10 iar dacă mă gândesc mai bine nu este în nici un top. Nu este o bere rea doar că nu mă atrage cu nimic dar o să dezbatem pe larg varianta blondă în alt articol deoarece acum avem în pahar așa-zisa ediție limitată de Crăciun, Christmas Brew, care apare de Halloween și dispare de Dragobete.

Cumva cei de la Tuborg scot acest sortiment la vânzare între cele două schimburi anuale de anvelope dar în perioada mai rece.

Dacă varianta blondă pentru mine este doar ceva în stil Peroni acest sortiment Christmas Brew are un loc în TOP 10 beri sezoniere, fabricate în România, brune, cu o concentrație de alcool peste 5%, preț maxim 5 lei în Hypermarket, brand ce începe cu litera T și se termină cu G dar probabil e pe ultimul loc.

Hai să degustăm că dacă o mai lungim clar terminăm de Dragobete.

Prezentarea mi-a plăcut dintotdeauna dar varianta la sticlă nu este așa de atractivă ca doza, acolo se combină mai bine culorile. Poate că am eu o slăbiciune pentru Crăciun iar în combinație cu bere nu pot să dau mai puțin de 10.

Aspectul este în ton cu Craciunul, culoarea brună-roșiatică se potrivește la fix dar mă dezamăgește puțin spuma de la care mă așteptam să fie mai consistentă dar totuși persistă suficient, 8 pentru aspect.

Mirosul este doar puternic de hamei dar destul de fresh dar nu completează tabloul de Crăciun. Mă așteptam la ceva arome de scorțișoară sau fructe dulci, 5 pentru miros.

Gustul acru, sărat și puțin amărui la degustare se transformă în ceva sec after-taste. Este o bere destul de fresh iar concentrația de alcool mai ridicată de 5,6% nu se simte. Gustul este cam de 7 dar cred că nu lipsește mult până la un 9.

RECOMAND aceasă bere alături de familie în jurul unul platou rece cu slănină, șoric, tobă, chișcă, cârnați, sângerete și friptură de spanac împănat cu broccoli pentru vegetarieni. Dacă familia nu este disponibilă și aveți cu ce vă prăji atunci puteți să beți berea călare pe ren în jurul lui Moș Crăciun sau Gerilă dacă sunteți nostalgici.

Super notă de 7,5

Dicționar:

  • Slănină – cunoscută și sub numele de șuncă dar nu acolo unde șunca înseamnă șuncă
  • Șoric – material de opinci sau tapas la bere
  • Tobă – stomac de porc umplut cu ce era în porc.
  • Chiscă – Un fel de caltaboș dar mai bun.
  • Cârnați – același maț ca la chișcă dar cu altă umplutură
  • Sângerete – chișcă pentru Dracula

Marca – Tuborg Christmas Brew

Producator – SC United Romanian Breweries Bereprod Srl…Eu am obosit de atâta United și Romanian

Distribuitor – Care-apucă

Tara de origine – România

Ambalaj – Sticlă 0,33 L

Sursa – Daună în bugetul propriu. Unul n-ar da o bere moca.

Alcool – Vezi mai sus %.

E.P. –  12,3 °P

Ingrediente – apă, malt din orz, hamei, lemn dulce…CE?????

Tip – Lager – brună

Temperatura de servire –  6°C

Pahar – Tip lalea recomandat pentru berile la 0,33 dar merge lejer pint pentru cele la 0,5 L


Tuborg – Christmas Brew
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.