Avem azi ceva new entry de la Ursus, new pentru mine ca n-am mai băut Ursus de pe vremea când câștigai un tricou la 15 secunde. Până să dau cep la doză am zis să mă documentez nițel de pe site-ul lor.

            Iată ce am aflat: ”una din trei beri vândute în România face parte din portofoliul Ursus Breweries. Astfel, calitatea berii noastre este reflectată de preferințele consumatorilor, mărcile noastre ocupând primele locuri în fiecare segment: Timișoreana este cea mai populară bere din România, URSUS este cea mai importantă bere premium de pe piață, iar Ciucaș este cea mai îndrăgită bere din segmentul economic.”

            Hai să vă zic eu cum e de fapt: Ursus, Tișimoreana si Ciucaș sunt cele mai ieftine beri din segmentul ”bei și nu mori”. Dacă observați că sunt puțin nervos e din cauză că am băut din greșeală Peroni, dar nu contează pentru că io soi profesionisto si nu ma las influentzare de…

            Revenim la autoproclamatul rege al berii cel cu gust echilibrat în jurul valorii de 4,8%. Din punctul meu de vedere mai trebuie să sufere multe operații grele până să ajungă la stadiul de bere pils. Practic e o Timișoreana refuzată la export sau o Ciucaș Premium. Pare că le-au amestecat pe astea două și le-a ieșit ceva fain. Mai știu eu o poveste de pe vremea plumbuitului cu ”vinul casei” de la o crâșmă din București, care era de fapt un cocktail din ce rămânea în sticle și pahare.

            Stă destul de erectă în pahar, în sensul că are ceva spumă care se persistă. Nu o să lase guler pe halbă, dar e o spumă cu bule mici și regulate. Frumos, merită un 10.
            Prezentare e draguță, dar aia mică la 0,33 că doza zici ca e șampon de urzică la butoi. Deci, aia mică arată bine în culoare verde pils de Cehia și așa bondoacă, dacă ești nițel prăjit juri că e de jumate. În fine, capacul cu logo si codul QR fac senzație.

            Revenim la gustul echilibrat. Nu știu ce a vrut să zică autorul, adică ce e aia gust echilibrat ? Din punctul meu de vedere apa plată are gust perfect echilibrat cu nimic. La ce ar trebui să mă aștept când văd scris pe o etichetă ”gust echilibrat” ? O bere pils ar trebui să fie ușoară, răcoritoare, în schimb asta e așa de dulce încât auzi cum bate diabetul la ușă.
            Eu NU RECOMAND

Prezentare – 4

Aspect –8

Miros – 4

Gust – 2

Nota finală – 4,5

Marca –  Ursus

Producator – Ursus  Breweries

Distribuitor – toată lumea

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 0,33l

Sursa – donație de la BOR

Alcool – 4,8 %

E.P. – 11,5 °P

Ingrediente – apă, malț din orz, hamei și extract de hamei

Tip – Pils

Temperatura de servire – 4-5°C

Pahar – merge orice, chiar și halba aia de la muștar.


URSUS PILSNER
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.